Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός από τον ΕΟΦ για φάρμακο κατά της κώφωσης

Σας αφορά!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ για φάρμακο κατά της κώφωσης
HEALTH NEWS 18.09.2020 15:44
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Συναγερμό έχει σημάνει ο ΕΟΦ μέσα από επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, προειδοποιώντας το καταναλωτικό κοινό για ένα φάρμακο κατά της κώφωσης που κυκλοφορεί, με όνομα MULTILAN ACTIVE NEW.

Αναφέρει ότι το προϊόν, ενώ παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο όμως δεν έχει γνωστοποιηθεί στον ΕΟΦ, διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως φάρμακο κατά της κώφωσης.

Το MULTILAN ACTIVE NEW διακινείται διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του δεν έχει έδρα στην Ελλάδα, σημειώνει ο ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι κατά την παραγγελία των προϊόντων μέσω των ιστοσελίδων, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το MULTILAN ACTIVE NEW, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ, ενώ πριν από μερικές μέρες εξέδωσε ανακοίνωση και για ένα επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής.

Πηγή: eleftherostypos.gr

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί τζελ χεριών που προωθείται ως βιοκτόνο

Συναγερμός στο ΕΟΦ! Ζητά την απόσυρση αντισηπτικού τζελ το οποίο προωθείται ως βιοκτόνο!

Σε απαγόρευση της διακίνησης και διάθεσης αντισηπτικού τζελ, ως ακατάλληλου για χρήση, προχώρησε ο ΕΟΦ.

Πρόκειται για το BLU DROP CLINICAL SKIN HANDCLEANSE GEL το οποίο διακινεί η εταιρεία ΚΑΠΑ ΛΑΜΔΑ ΩΜΕΓΑ ΜΟΝ. ΕΠΕ.

BLU DROP CLINICAL SKIN HANDCLEANSE GEL απόσυρση από τον ΕΟΦ

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη. Συγχρόνως προωθείται ως βιοκτόνο π.χ. Λευκός Σταυρός επί της συσκευασίας, χαρακτηρισμός antibacterial gel,ισχυρισμούς κατά των Ιών χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια από τον ΕΟΦ όπως ορίζεται από τον ΕΕ Κανονισμό 528 2012.

Ακόμη ένα τζελ ανακαλείται από τον ΕΟΦ

Η εταιρεία οφείλει στην άμεση απόσυρση του προϊόντος.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Καμπανάκι από τον ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής

Μέσα από μία νέα ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΕΟΦ έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου, για ένα γνωστό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο, ως αντιπαρασιτικό φάρμακο.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος Germitox.

Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε προειδοποιήσει για το προϊόν «VARY FORTE» που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «φυσική φόρμουλα» για την καταπολέμηση της φλεβίτιδας και των κιρσών.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, το Germitox διακινείται διαδικτυακά μέσω της ομώνυμης ιστοσελίδας, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του, δεν έχει έδρα στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι στην εν λόγω ιστοσελίδα, οι καταναλωτές καλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια έτοιμη φόρμα παραγγελίας, χωρίς να γνωρίζουν την εταιρεία που έχει τη νομική ευθύνη του προϊόντος.

Ο ΕΟΦ καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το Germitox, να μην το χρησιμοποιήσουν και να τον ενημερώσουν άμεσα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Ανακαλεί γνωστό αντισηπτικό

Συναγερμός από τον ΕΟΦ - Αυτό είναι το προϊόν που κάνει κακό στην υγεία

TAGS
Share