Πρεβιοτικά: Οι πολύτιμοι σύμμαχοι του οργανισμού μας!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πρεβιοτικά: Οι πολύτιμοι σύμμαχοι του οργανισμού μας!

Το υπερβολικό άγχος, το στρες και η αναβολή επίσκεψης της τουαλέτας είναι μερικοί μόνο από τους παράγοντες που μπορεί να διαταράξουν την ισορροπία του πεπτικού μας συστήματος, όπως και αυτό των παιδιών μας. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που είναι αναγκαία η πρόσληψη φυτικών ινών ή και πρεβιοτικών στην καθημερινή μας διατροφή.

Τα πρεβιοτικά αποτελούν την «τροφή» για τα καλά βακτήρια του οργανισμού (προβιοτικά), τα οποία φροντίζουν να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα η μικροχλωρίδα του εντέρου. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται η πεπτική υγεία, ενώ ακόμη μειώνονται προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη διάρροια και τη δυσκοιλιότητα.

Τα πιο κοινά πρεβιοτικά είναι οι μη εύπεπτοι υδατάνθρακες όπως η ινουλίνη, οι φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες και οι γαλακτο-ολιγοσακχαρίτες. Η αποτελεσματική τους δράση βοηθά στην καλύτερη πέψη και στην ανακούφιση από προβλήματα δυσκοιλιότητας, ενώ ακόμη ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει τυχόν φλεγμονές που ευθύνονται για πολλές παθήσεις.

Πού βρίσκονται…

Η λήψη τους μπορεί να γίνει είτε μέσα από τροφές είτε από εξειδικευμένα συμπληρώματα. Η φλούδα των μήλων, τα δημητριακά (ολικής αλέσεως), τα σκόρδο, τα κρεμμύδια, οι μπανάνες, οι αγκινάρες, τα αντίδια και τα όσπρια είναι μερικές μόνο ωφέλιμες τροφές με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρεβιοτικά.

Για γερό πεπτικό σύστημα!

Βάλε στην καθημερινή διατροφή του μικρού σου θησαυρού φρούτα και λαχανικά. Όταν αυτό είναι δύσκολο πρόσθεσε ένα ειδικό συμπλήρωμα με πρεβιοτικά, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και φυσικά ανακουφίζουν από την δυσκοιλιότητα.

προβιοτικά zarbis

Παιδικό πρεβιοτικό με φυτικές ίνες με γεύση κεράσι.

Ζελεδάκι Laxaney Junior, Zarbis (στα Φαρμακεία)

https://zarbis.gr/product/laxaney-junior