Μην το κάνεις ποτέ κι αν το κάνεις σταμάτα: 3 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μαζί με αυγό

Μεγάλη προσοχή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μην το κάνεις ποτέ κι αν το κάνεις σταμάτα: 3 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μαζί με αυγό

Ακριβώς όπως ορισμένα φυτά μεγαλώνουν καλύτερα όταν είναι το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι υπάρχουν και τρόφιμα που, όταν συνδυάζονται, δεν είναι μόνο πολύ γευστικά αλλά βοηθούν τον οργανισμό μας να απορροφά πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αντίσταση του στις διάφορες ασθένειες.

Το αυγό περιέχει βιταμίνη D, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Αποτελεί μια τροφή που θα πρέπει να υπάρχει στο διατροφολόγιό σου.

Με τι είναι, όμως, απαγορευτικό να συνδυάσεις το αυγό;

τρόφιμα που δεν πρέπει να τρως μαζί με το αυγό

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι απλή:

  • Ψάρι: Πρώτο και καλύτερο στη λίστα. Μη βάζεις στο ίδιο πιάτο αυγά και ψάρια γιατί δεν είναι καλός συνδυασμός. Πρέπει να γνωρίζεις ότι η αβιδίνη ένα συστατικό που περιέχεται στα αυγά, μπορεί να εξουδετερώσει τη βιταμίνη Β7 που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα ψάρια.
  • Τυρί: Ο οργανισμός είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσει μια ζωική πρωτεΐνη κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνδυάζεις τα αυγά με ζαμπόν, κρέας και τυρί. Ένα τέτοιο πλούσιο πρωινό θα “βαρύνει” το στομάχι σου όλη μέρα!
  • Βούτυρο, μαγιονέζα: Τα αυγά σε συνδυασμό με τα λίπη είναι ένας νόστιμος συνδυασμός. Αλλά τα λίπη επιβραδύνουν την πέψη. Είναι καλύτερα να καταναλώνεις βούτυρο, κρέμα γάλακτος και μαγιονέζα με αυγά όσο το δυνατόν πιο σπάνια. Κι αν θέλεις να το κάνεις, τότε καλό θα ήταν να βάζεις και μερικά λαχανικά!

Με τι να συνδυάσω τα αυγά;

Σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο Purdue στις ΗΠΑ τονίζεται πως, όταν αναμειγνύουμε αβγά με λαχανικά, αυξάνεται κατά σχεδόν εννιά φορές η απορρόφηση των καροτενοειδών από τα λαχανικά, αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στη μείωση χρόνιων νοσημάτων και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Η παραδοσιακή ελληνική στραπατσάδα, επομένως, είναι super healthy επιλογή, εξίσου καλοί συνδυασμοί όμως είναι τα αβγά μαζί με σπανάκι ή σε πράσινες σαλάτες, πάντα με τον κρόκο!