Ανακάτεψε νερό με μαγειρική σόδα & πιες το - Αν ρευτείς μέσα σε 5 λεπτά σημαίνει ότι...

Μεγάλη προσοχή, μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθείς τον γιατρό σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ανακάτεψε νερό με μαγειρική σόδα & πιες το - Αν ρευτείς μέσα σε 5 λεπτά σημαίνει ότι...

Η μαγειρική σόδα δεν σε βοηθάει μόνο να χάσεις κιλά (δες εδώ με ποιον τρόπο) αλλά είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην εξουδετέρωση των οξέων του στομάχου, καθώς αποκαθιστά την ισορροπία του pH στον οργανισμό. Η κατανάλωση ενός μείγματος με ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 1 φλιτζάνι νερό θα παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η μη υγιεινή διατροφή συχνά αυξάνει τα επίπεδα οξύτητας στο σώμα, και η μαγειρική σόδα τα εξουδετερώνει και διατηρεί μια υγιή ισορροπία του pH.

Ένα απλό τεστ με μαγειρική σόδα για χαμηλή οξύτητα του στομάχου

Για να βοηθήσει την πέψη, το στομάχι μας παράγει υδροχλωρικό οξύ, προκειμένου να διαλύσει τις πρωτεΐνες σε βασικά αμινοξέα, να διεγείρει τη λειτουργία του παγκρέατος και να καταστρέψει βλαβερά βακτήρια.

Ωστόσο, τα μειωμένα επίπεδα υδροχλωρικού οξέος μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα πεπτικά προβλήματα, όπως δυσπεψία, φούσκωμα, καούρα, και δυσκοιλιότητα.

Προκειμένου να εκτιμήσετε τα επίπεδα των οξέων στο στομάχι, μπορείτε να κάνετε το εξής απλό τεστ: Ανακατέψτε 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι κρύο νερό, και πιείτε το αμέσως μόλις ξυπνήσετε το πρωί, με άδειο στομάχι.

Αν τα επίπεδα του υδροχλωρικού οξέος είναι επαρκή, θα πρέπει να ρευτείτε περίπου 2-3 ​​λεπτά αργότερα. Ωστόσο, πιο ακριβείς εξετάσεις μπορούν να γίνουν από τον γιατρό σας.

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι που "κρύβει" η μαγειρική σόδα

μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα περιέχει διττανθρακικό νάτριο το οποίο είναι ένα ενεργό συστατικό για διάφορες παθήσεις και περιέχεται σε φαρμακευτικές αγωγές. Για αυτό το λόγο οι ειδικοί συμβουλεύουν να ρωτάμε πρώτα τον γιατρό μας αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε αυτό το συστατικό σε σπιτικές συνταγές ομορφιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς "κρύβει" κινδύνους.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν παθήσεις στα νεφρά ή υψηλή πίεση του αίματος, θα πρέπει να αποφεύγουν τη σόδα καθώς μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων του νατρίου στο αίμα. Ακόμη, μπορεί να προκαλέσει τα εξής:

  • Πονοκεφάλο
  • Ναυτία
  • Δίψα
  • Στομαχικό πόνο
  • Συχνοουρία
  • Σωματική κούραση
  • Τα λεμόνια περιέχουν πολλές σημαντικές βιταμίνες και παρέχουν πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Ωστόσο η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει τα εξής:
  • Μείωση του σμάλτου των δοντιών
  • Φθορά των δοντιών
  • Ναυτία

Τα οφέλη του συνδυασμού της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού στον οργανισμό μας είναι πολλά, ωστόσο θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο ώστε να είναι σύμμαχός μας χωρίς να δημιουργεί ανεπιθύμητες παρενέργειες.