Πλύνε την ευαίσθητη περιοχή σου με μαγειρική σόδα - Καταπολεμά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα

Σίγουρα δεν το γνώριζες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πλύνε την ευαίσθητη περιοχή σου με μαγειρική σόδα - Καταπολεμά ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα

Η δυσοσμία στην ευαίσθητη περιοχή είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά καιρούς οι γυναίκες. Οι βασικές αιτίες που συμβαίνει αυτό είναι η μόλυνση από βακτήρια, ορισμένα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, η φλεγμονή της πυελικής περιοχής και η κακή υγιεινή.

Εκτός από τη δυσοσμία, πολλές φορές υπάρχουν συμπτώματα ερυθρότητας, κνησμού (φαγούρας), εκκρίσεων και ξηρότητας στον κόλπο. Αν έχετε κάτι από αυτά είναι σώφρον να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Για να μην φτάσετε, ωστόσο, σε αυτό το σημείο υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εμποδίσετε την ανάπτυξη βακτηρίων και άρα μια πιθανή μόλυνση και τη δυσοσμία που αυτή φέρνει.

Πλύσεις στην ευαίσθητη περιοχή με:

  • Λευκό ξύδι: Προσθέστε μισή κούπα λευκού ξυδιού σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε και "μουλιάστε" την περιοχή του κόλπου. Το όξινο λευκό ξύδι βοηθά το επίπεδο του pH του κόλπου να επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο, ενώ παράλληλα εξαλείφει κάθε άλλη οσμή.
  • Έλαιο από τεϊόδεντρο: Προσθέστε 4-5 σταγόνες σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε την περιοχή του κόλπου. Το έλαιο από τεϊόδεντρο έχει αντι-μυκητισιακές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες.
  • Μαγειρική Σόδα: Προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού σε χλιαρό νερό και με ένα καθαρό πανί καθαρίστε την περιοχή του κόλπου. Η μαγειρική σόδα βοηθά στην καταπολέμηση της βακτηριακής λοίμωξης. Δες εδώ ωστόσο που δεν κάνει να την χρησιμοποιείς.

Τα λάθη που κάνεις όταν περιποιείσαι την ευαίσθητη περιοχή σου

Δεν πας πουθενά χωρίς το αγαπημένο σου ξυραφάκι

Τεράστιο λάθος. Κάθε φορά που ξυρίζεις την ευαίσθητη περιοχή σου πρέπει να χρησιμοποιείς καινούριο ξυραφάκι. Αυτό μπορεί να μη σε συμφέρει τόσο οικονομικά, αλλά μπροστά στην υγεία, θα θυσιάσεις μερικά παραπάνω ευρώ για ξυραφάκια μιας χρήσης. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις τη μόδα του bush που έχει επανέλθει, ή και το λέιζερ.

Είσαι πολύ σχολαστική με την καθαριότητα

Στο δικό σου χωριό το λένε το “too much of a good thing is never a good thing”; Στο δικό μου συνέχεια και αναφέρονται βασικά στις συχνές ενδοκολπικές πλύσεις. Προτίμησε να μην τις επαναλαμβάνεις σε μεγάλη συχνότητα γιατί χαλάει η χλωρίδα του κόλπου.

Skinny jeans, αυτή η μάστιγα

Ξέρω πόσο αγαπάς τα στενά σου παντελόνια, αλλά η υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής σου, προτιμά τα πιο αέρινα υφάσματα που επιτρέπουν στην επιδερμίδα να αναπνέει. Βλέπεις, τα skinny jeans, αλλά και όλα τα κολλητά στην περιοχή του καβάλου ρούχα, διατηρούν υγρή την περιοχή και αυξάνουν τον κίνδυνο των μυκητιάσεων. Προτίμησε λοιπόν να μην τα φοράς για το 8ωρο στο γραφείο και περιορίσου σε ολιγόωρες πιο βραδινές εμφανίσεις.