Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Είναι μεγάλο λάθος - Δώσε μεγάλη προσοχή όταν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Πρέπει οπωσδήποτε να το γνωρίζετε

Είναι μεγάλο λάθος - Δώσε μεγάλη προσοχή όταν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα
Pixabay/ Pexels
HEALTH NEWS 17.09.2022 20:19
Από Ίρις Βίλα

Όπως σας έχουμε αναφέρει και άλλες φορές σε σχετικά μας άρθρα, το λεμόνι έχει διάφορες χρήσεις και μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το έχει ούτε ένα σπίτι στην κουζίνα του.

Έτσι, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας αναφέρουμε πώς το λεμόνι βοηθά σε μια σειρά από προβλήματα ενώ κάποιες φορές μπορεί να φέρει και ανεπιθύμητα αποτελέσματα (δείτε εδώ τί μπορεί να κάνει στον μεταβολισμό σου).

Τα προβλήματα που θα σημειωθούν αν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Διάβρωση των δοντιών

Η κατανάλωση πολύ όξινων τροφών ή ποτών όπως είναι το λεμονόνερο, προκαλεί εκτεταμένη επαφή του οξέος με τα δόντια σας. Αυτό μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να κάνει τα δόντια σας ευαίσθητα ειδικά σε ζεστά και κρύα φαγητά. Για να προστατέψετε τα δόντια σας πιείτε τα όξινα ποτά μέσα από ένα καλαμάκι.

Νερό με λεμόνι
Charlotte May/ Pexels

Καούρα

Η υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου μπορεί να προκαλέσει καούρα ή να χειροτερέψει την κατάσταση αν ήδη βιώνετε καούρες. Η καούρα συμβαίνει όταν ο σφιγκτήρας ανάμεσα στον οισοφάγο και το στομάχι δεν λειτουργεί σωστά και το οξύ από το στομάχι επιστρέφει πίσω στον οισοφάγο, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Η καούρα επίσης αναφέρεται ως παλινδρόμηση οξέος. Η καούρα μπορεί να προκαλεί κάψιμο και πόνο στο στήθος. Η περικοπή των όξινων τροφών και ποτών βοηθά να περιοριστούν τα συμπτώματα της καούρας.

Συχνή ούρηση και αφυδάτωση

Το λεμονόνερο μπορεί να έχει διουρητική δράση. Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ή ασκορβικό οξύ. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι γνωστή για τις διουρητικές της ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων στα νεφρά, βοηθώντας το σώμα να αποβάλλει την περίσσεια υγρών και νατρίου πιο γρήγορα.

Ενώ η κανονική ποσότητα λεμονόνερου (λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού ή μερικές φέτες λεμόνι στο νερό) είναι βοηθητικές, αν φορτώσετε το νερό με μεγάλες ποσότητες χυμού λεμονιού μπορεί αυτό να έχει σε ορισμένες περιπτώσεις διουρητική δράση. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι αφυδατώνεστε μετά από υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου, σκεφτείτε να μειώσετε τις ποσότητες λεμονιού που χρησιμοποιείτε.

Πάρε μια φλούδα λεμονιού και τρίψτην στα γόνατά σου - Θα δεις κάτι απίστευτο να συμβαίνει

Γνωρίζετε τι μπορείτε να κάνετε, με τη φλούδα από ένα λεμόνι που μόλις έχετε χρησιμοποιήσει; Δεν χρειάζεται να πετάξετε ολόκληρο, το λεμόνι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τη λεμονόφλουδα για μία σειρά από πράγματα μιας και το λεμόνι από κάθε άποψη είναι θαυματουργό.

Αν έχετε πολύ σκασμένους αγκώνες ή πολύ σκασμένες φτέρνες, για παράδειγμα, συνιστούμε να τρίψετε αυτά τα σημεία με μια λεμονόφλουδα πριν πάτε για ύπνο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη λεμονόφλουδα ως... διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απίστευτο αποτέλεσμα: Ανακάτεψε μαγειρική σόδα με 1 κουταλάκι του γλυκού λεμόνι και άπλωσε το στο πρόσωπο σου...

Θα λάμπει σε χρόνο dt - Το θαυματουργό κόλπο με λεμόνι για τον φούρνο σας

Share