"Είμαι έγκυος και νιώθω αγχωμένη! Έχω ανασφάλεια για το μεγάλωμα του παιδιού!" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Ιδού η απάντηση...

Πριν από λίγες μέρες έμαθα ότι είμαι έγκυος. Από τότε νιώθω αγχωμένη καθώς σκέφτομαι τις υποχρεώσεις που θα προκύψουν. Θέλω ένα παιδί, αλλά έχω ανασφάλεια για το μεγάλωμά του…Φώφη

Την ερώτηση αυτή, θα απαντήσει ο Ψυχολόγος του Youweekly.gr κ.Αργύρης Θεοδωρόπουλος. Διαβάστε παρακάτω...

Αγαπητή Φώφη, σε αυτή τη φάση που είσαι, καταλαβαίνω ότι έχεις διάφορα αντιφατικά συναισθήματα. Υπάρχει η επιθυμία σου να έχεις ένα παιδί και η χαρά που προέκυψε η εγκυμοσύνη. Από την άλλη πλευρά, νιώθεις ανησυχία, ανασφάλεια, φόβο για το πώς θα ανταποκριθείς στις απαιτήσεις ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά να θυμάσαι ότι κανένας άνθρωπος δεν έχει γεννηθεί με την ικανότητα να είναι γονιός.

Δείτε ακόμη: Χημική δίαιτα express: Χάστε 7 κιλά σε 7 ημέρες

Ποτέ δεν είμαστε τελείως έτοιμοι και ικανοί να γίνουμε γονείς, αλλά σίγουρα είναι κάτι που ανακαλύπτουμε, μαθαίνουμε, υποστηρίζουμε και εξελίσσουμε. Ένα παιδί έχει πράγματι αρκετές ευθύνες και απαιτήσεις, είτε υλικές είτε ψυχολογικές, αλλά θα σε ανταμείψει πολύ συναισθηματικά και θα συμβάλει στην ωρίμανσή σου. Μην αμφισβητείς και γεμίζεις με ανασφάλειες τον εαυτό σου! Μίλησε με τον σύντροφό σου, μοιράσου μαζί του τις σκέψεις και τις ανησυχίες σου!