"Η κόρη μου δεν ακούει τις συμβουλές μου για την βάφτιση του γιου της! Γιατί αντιδρά έτσι;" Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr απαντά...

Ιδού η απάντηση...

Η κόρη μου θα βαφτίσει τον γιο της τον επόμενο χρόνο. Με στενοχωρεί που δεν ακούει τη γνώμη μου σχετικά με τις προετοιμασίες της βάφτισης, την επιλογή της εκκλησίας κ.ά. Γιατί αντιδρά έτσι; Καλλιόπη

Την ερώτηση αυτή, θα απαντήσει ο Ψυχολόγος του Youweekly.gr κ.Αργύρης Θεοδωρόπουλος. Διαβάστε παρακάτω...

Αγαπητή Καλλιόπη, είναι σημαντικό που δείχνεις ενδιαφέρον για τη βάφτιση του εγγονού σου και για όλες τις προετοιμασίες που περιλαμβάνει η διαδικασία αυτή. Καταλαβαίνω ότι από μέρους σου αυτό αποτελεί έναν τρόπο για να δείξεις τη φροντίδα και την αγάπη σου για την κόρη σου.

Δείτε ακόμη: Μήπως έχεις κατάθλιψη; Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις!

Όμως σε αυτές τις στιγμές θα ήταν καλύτερο να αφήνεις την ίδια να παίρνει πρωτοβουλίες και να καταλήγει στις δικές της αποφάσεις. Αυτό δείχνει ότι δέχεσαι και σέβεσαι τις δικές της επιλογές, άρα αναγνωρίζεις και την ανεξαρτησία που έχει στην προσωπική της ζωή. Η αλήθεια είναι ότι πολλές ελληνικές οικογένειες παρεμβαίνουν στις επιλογές που κάνουν τα παιδιά τους, με συνέπεια το ζευγάρι να έχει συναισθήματα δυσαρέσκειας και θυμού. Η διαδικασία της βάφτισης, μαζί με όλες τις αποφάσεις που περιλαμβάνει, όπως την επιλογή της εκκλησίας και του τραπεζιού, είναι θέματα τα οποία πρέπει να παίρνει μόνο του το ζευγάρι χωρίς να επηρεάζεται από τρίτους.

Δείτε ακόμη: Χάσε 2 κιλά σε 2 ημέρες! Η δίαιτα αποτοξίνωσης που κάνει θαύματα...

Όσον αφορά τη δική σου συμπεριφορά, μπορείς να λες τη γνώμη σου στην κόρη σου, αλλά αυτό να έχει όρια και να μη φτάνει στην επιβολή ή τον συναισθηματικό εκβιασμό. Δείξε στην κόρη σου εμπιστοσύνη κι εκείνη θα την εκτιμήσει και θα σου την ανταποδώσει!