Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Βλέπεις ότι η αδερφή σου έχει πολύ θυμό μέσα της; Να τι να κάνεις!

Δώσε ένα τέλος στην "διαμάχη"!

Βλέπεις ότι η αδερφή σου έχει πολύ θυμό μέσα της; Να τι να κάνεις!
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 23.10.2019 12:17

Βλέπεις ότι η αδερφή σου έχει πολύ θυμό μέσα της; Να τι να κάνεις! Εμείς σας έχουμε τη λύση ώστε να αποκαταστήσετε αυτό το πρόβλημα!

Μην χάνετε λεπτό! Λύστε το ζήτημα στη σχέση με την αδερφή σας!

Εκφράζεις τον προβληματισμό σου για τη συμπεριφορά της αδελφής σου. Αναρωτιέσαι γιατί έχει αυτό τον θυμό και τι μπορεί να σημαίνει η συγκεκριμένη αντίδραση. Επίσης, μπορεί να σκέφτεσαι ότι η αδελφή σου θα έπρεπε να γινόταν όλο και πιο ώριμη εφόσον κάνει ψυχοθεραπεία και ότι δεν έχει νόημα να θυμώνει με τη μητέρα σας. Και ενδεχομένως να ανησυχείς ότι δεν κάνει πρόοδο στην ψυχοθεραπεία της καθώς φέρεται έτσι. Είναι αναμενόμενο να προβληματίζεσαι για όλα τα παραπάνω, αλλά κάποια πράγματα έχουν διαφορετική εξήγηση.

Είσαι αδύναμη σαν χαρακτήρας; Διάβασε τα μυστικά της ψυχολόγου για να γίνεις μια δυναμική γυναίκα!

Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας δεν είναι κάτι απλό ή που έχει σε όλους τους ανθρώπους την ίδια πορεία εξέλιξης. Πράγματι, κάποιοι μπορεί να φαίνεται ότι γίνονται πιο ήρεμοι, λιγότερο αγχώδεις και οξύθυμοι. Ομως πριν φτάσουν σε αυτήν την κατάσταση ίσως χρειάζεται να περάσουν από ένα στάδιο που θα ξεσπάσουν κάποια έντονα συναισθήματα, όπως ο θυμός. Όσον αφορά τον θυμό, θεωρείται απαραίτητο το άτομο να τον εκφράσει και να τον βγάλει σε περίπτωση που χρόνια τον έχει συσσωρεύσει. Σε πολλούς ανθρώπους ο συσσωρευμένος θυμός προς τους άλλους ή ακόμη και για τον ίδιο μας τον εαυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τη δημιουργία κατάθλιψης ή άγχους. Όσον αφορά την αδελφή σου, μην ανησυχείς ότι δεν προχωράει η θεραπεία της. Μίλησέ της για τον προβληματισμό σου και εκείνη μπορεί να σου εξηγήσει τι συμβαίνει.


ΠΗΓΗ: TV24

Τοξικοί άνθρωποι: Δες εδώ πως θα τους αναγνωρίσεις!

Δεν είναι καθόλου σπάνιο να συναντήσεις τοξικούς ανθρώπους στην ζωή σου. Εμείς βρήκαμε τον τρόπο να τους αναγνωρίσουμε!

Στο σύμπαν των ανθρώπινων σχέσεων τα άτομα που βρίσκονται γύρω μας μπορούν τα λειτουργήσουν με δύο τρόπους: είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι άνθρωποι που ασκούν απόλυτα θετική επίδραση επάνω μας. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνα τα άτομα που όπου και αν πηγαίνουν «ρουφάνε» από τους γύρω τους την καλή ενέργεια, την αισιοδοξία και την αυτοεκτίμηση. Είναι οι λεγόμενοι τοξικοί άνθρωποι και βρίσκονται παντού ανάμεσά μας.

Τοξικός δεν είναι μόνο ένας υπερβολικά ανταγωνιστικός ή εχθρικός μαζί σου συνάδελφος στο γραφείο, αλλά μπορεί να είναι και η φίλη που σου αραδιάζει τα ψυχολογικά της και μετά δεν ρωτάει τίποτα για εσένα.

Οι τοξικοί άνθρωποι έχουν τον τρόπο (την μαεστρία θα έλεγαν κάποιοι άλλοι) να βλάπτουν ψυχικά τους γύρω τους. Συχνά, αυτοί οι άνθρωποι (άνδρες και γυναίκες) δεν εντοπίζονται εύκολα.

Συνήθως, λειτουργούν με τρόπο που δεν το παίρνεις χαμπάρι εύκολα, αλλά υπάρχουν και οι φορές που επαναλαμβάνουν έντονα την ίδια συμπεριφορά (ευτυχώς για εμάς).

Βρίσκονται παντού γύρω μας και ζουν μέσα από τις ζωές μας. Τίποτα δεν είναι αρκετό για αυτούς και πάντα θα βρουν κάτι για να σου διαλύσουν την ψυχολογία.

Δυστυχώς, επειδή πλέον πολλοί είναι εκεί έξω που κουβαλούν μαζί τους αρκετά «θέματα» και σίγουρα δεν έχουν κάποια ταμπέλα που να γράφει «μακριά γιατί είμαι πρόβλημα», καλό θα ήταν να αναγνωρίζεις κάποια χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι αυτή η συναναστροφή μαζί τους μόνο κακό θα σου κάνουν.

Ας δούμε πώς μπορείς να εντοπίσεις έναν τοξικό άνθρωπο μέσα σε 5 λεπτά, όπως διαβάζουμε στο Inc.com.

1. Μιλούν πάντα άσχημα για τους άλλους

Αν συναντήσεις κάποιον και αμέσως αρχίσει να σου λέει κάτι άσχημο για κάποιον άλλον, τότε πρέπει να μην το περάσεις έτσι. Οι τοξικοί άνθρωποι πάντα έχουν να πουν κάτι κακό για όλους και είναι με την κακή κουβέντα στο στόμα. Σε ανύποπτο χρόνο να θίξουν και θα προσβάλουν κάποιον με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Γενικά θα βρουν κάτι κακό να πουν.

2. Γκρινιάζουν

Γκρινιάζουν και παραπονιούνται ακατάπαυστα για τα πάντα. Δεν χαίρονται με τίποτα και έχουν μόνο κάτι δυσάρεστο να πουν για όλους και για όλα. Είναι μόνιμα αρνητικοί και για αυτούς ό, τι καλό και να συμβαίνει στην ζωή τους ή στην ζωή των άλλων πάντα «κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα». Δεν ευχαριστιούνται με τίποτα και έχουν συνεχώς ένα αρνητικό σχόλιο να επισημάνουν.

3. Ζητούν προσοχή

Το δικό τους πρόβλημα είναι πάντα πιο σημαντικό και η προσοχή πρέπει να είναι μόνιμα στραμμένη πάνω τους. Είναι νάρκισσοι και τους ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός τους.

4. Είναι ανικανοποίητοι

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι. Πάντα κάτι τους λείπει και κάτι τους φταίει. Δεν ηρεμούν, γκρινιάζουν, συνεχώς αναζητούν κάτι, που δεν ξέρουν ούτε και οι ίδιοι τι μπορεί να είναι.

5. Δεν ενδιαφέρονται για τις επιθυμίες σου και τα συναισθήματά σου

Δεν έχουν αίσθηση των ορίων και δεν σέβονται τα συναισθήματα των άλλων. Μπορούν εύκολα να πουν ψέματα ή να προσποιηθούν. Αρκεί να εξυπηρετούνται οι ίδιοι. Δεν τους νοιάζει πώς αισθάνεσαι, τι επιθυμείς ή τι σε κάνει χαρούμενη. Το μόνο που τους νοιάζει είναι ο εαυτός τους.

6. Είσαι πάντα σε άμυνα μαζί τους

Εχουν τον τρόπο να βρίσκεσαι συνεχώς σε απολογητική θέση και άμυνα.

7. Δεν σε κάνουν να νιώθεις όμορφα

Κάνε ένα πείραμα. Μετά την συζήτησή σας, πώς αισθάνεσαι; Είσαι μπερδεμένη; Νιώθεις καλά ή έχεις ένα περίεργο συναίσθημα; Αν έχεις δεύτερες σκέψεις, τότε ακολούθησε το ένστικτό σου. Τις περισσότερες φορές είναι αλάνθαστο.

8. Περηφανεύονται για τα επιτεύγματά τους

Αν μέσα στα πρώτα μόλις 5 λεπτά αρχίζει να σου λέει για το πόσο καλός είναι στη δουλειά του ή να περηφανεύεται γενικότερα για κάτι που τον αφορά, τότε μείνε μακριά του.

Αυτή η αθώα συνήθεια μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου!
Δεν είναι τόσο αθώας όσο νόμιζες...

Αυτή η η «αθώα» συνήθεια που μπορεί να κάνει κακό στην υγεία σου...

Μάθε τώρα ποια είναι και ελάττωσε το όσο μπορείς!

Το να αποφασίσεις αν θα αποκαλύψεις ένα μυστικό είναι μια διαδικασία που μπορεί να σε αγχώσει και ίσως να σε αρρωστήσει.

Από μόνο του το μυστικό θα σε κάνει να αναρωτηθείς για το αν χρειάζεται να το κρατήσεις. Για να προστατεύσεις εσένα ή κάποιον άλλο ή απλά γιατί κάποιος άλλος στο ζήτησε;

Κι έπειτα, πρέπει να σκεφτείς τι θα συμβεί εφόσον αποκαλυφθεί το μυστικό, αν θα πληγωθεί κάποιος, αν θα αλλάξει ακόμα και η ζωή κάποιου ή η δικιά σου με αρνητικό τρόπο;

Σίγουρα το να κρατήσεις μυστικό ένα πάρτι γενεθλίων μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει αλλά ακόμα κι εκεί κάποιοι δεν αγαπούν τις εκπλήξεις.

Είναι σαφές πια πως τα μυστικά δεν κάνουν καλό και αντίθετα μπορούν να βλάψουν ακόμα και την υγεία μας.Σύμφωνα με έρευνα του The Experience of Secrecy του Columbia Business School, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις (ψυχολογικές και σωματικές) σε άτομα που κρατούσαν μυστικά και όπως έγινε γνωστό εκείνοι που κρατούσαν μυστικά είχαν χειρότερους δείκτης συνολικής υγείας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κάνε το τεστ και μάθε! Ποια είναι η λέξη που σε περιγράφει τέλεια;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν, ψυχολογικά, δε νιώθεις καλά

Διαβάστε περισσότερα θέματα ψυχολογίαςστο YouWeekly.gr

Share