Το ηχηρό μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για την ψυχική μας υγεία

«Ζητήθηκε να κρατηθούν αποστάσεις...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το ηχηρό μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα για την ψυχική μας υγεία

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στις σημερινές καθιερωμένες δηλώσεις του, θέλησε να στείλει σε όλους τους πολίτες που μένουν στο σπίτι ένα ηχηρό μήνυμα, για τη σημασία της ψυχικής υγείας και για τους τρόπους που μπορεί να βοηθήσει το κράτος.

Ο λοιμωξιολόγος θέλησε σήμερα, πέρα από τον αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών, να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα λόγω εγκλεισμού και χρειάζονται στήριξη.

Στο μεταξύ οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφτασαν τους 32, δείτε τα στατιστικά που ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στα έντονα και αρνητικά συναισθήματα που νιώθουν πολλοί Έλληνες λόγω της πανδημίας αλλά και των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν ληφθεί αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, δίδοντας παράλληλα και συμβουλές για τον τρόπο διαχείρισης της δύσκολης και πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα του Σωτήρη Τσιόδρα

«Με την εμφάνιση και εξάπλωση του ιού SARS-CoV-2, καθώς και με τον χαρακτηρισμό της λοίμωξης που προκαλείται από αυτόν (COVID-19) ως πανδημίας, ζητήθηκε από τους πολίτες να κρατήσουν κοινωνικές αποστάσεις και να μπουν είτε σε περιορισμό είτε σε απομόνωση, με στόχο να μειωθεί η εξάπλωση της νόσου.

Τα μέτρα αυτά,που από το σύνολο των ειδικών επιστημόνων κρίνονται ως επιβεβλημένα, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη απειλή που προέρχεται από την εξάπλωση της πανδημίας, ενδέχεται να προκαλέσουν έντονα κι αρνητικά συναισθήματα» είπε ο κ. Τσιόδρας, και παρέπεμψε στις Οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης των Πολιτών λόγω του κορωνοϊού (COVID-19) οι οποίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και οι οποίες είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).