Το άγχος στην εποχή του κορωνοϊού

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Το άγχος στην εποχή του κορωνοϊού

Η περίοδος που διανύουμε είναι πρωτόγνωρη για όλους, καθώς ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε αλλαγή που βιώνουμε, είναι λογικό να αισθανόμαστε άγχος και αβεβαιότητα τόσο για την υγεία μας όσο και για το μέλλον.

Το άγχος είναι μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού και στοχεύει στην προστασία μας από κάποια ενδεχόμενη απειλή. Αυτό το συναίσθημα μπορεί να είναι βοηθητικό σε ορισμένες καταστάσεις, ωστόσο όταν παρεμβαίνει στην ποιότητα της ζωής μας χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε. Ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας του κορονοϊού, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως το παρατεταμένο άγχος, δηλαδή το στρες, μπορεί να εξασθενήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθιστώντας μας πιο ευάλωτους, αλλά και να επιβραδύνει την ανάρρωσή μας από κάποια ασθένεια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να καταπολεμήσου μετα συμπτώματα του άγχους που προκαλείται από τον κορωνοϊό.

  • Ενημερωθείτε από έγκυρες πηγές και ακολουθήστε τις οδηγίες των ειδικών, έτσι ώστε να αποφύγετε την καταστροφολογία που δημιουργείται από την άγνοια, αλλά και για να προστατέψετε αποτελεσματικότερα τον εαυτό σας και τους συνανθρώπους σας.
  • Ασχοληθείτε με δραστηριότητες για τις οποίες δεν είχατε χρόνο προηγουμένως και που σας ευχαριστούν.
    Αναζητήστε τη θετική πλευρά στην κατάσταση και νιώστε ευγνώμονες για όσα έχετε ήδη.
  • Διατηρήστε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα μέσω της τεχνολογίας και μοιραστείτε τα συναισθήματά σας μαζί τους. Οι κοινωνικές συναναστροφές βελτιώνουν την ψυχική μας διάθεση, και επιπλέον μας βοηθούν να ανακουφιστούμε από τις αρνητικές σκέψεις που μας βαραίνουν.

Εάν παρατηρείτε πως το άγχος που αισθάνεστε είναι δυσβάσταχτο και μη αντιμετωπίσιμο, απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Οφείλουμε, λοιπόν, να παραμείνουμε ψύχραιμοι και αισιόδοξοι και να δρούμε με γνώμονα την προάσπιση της υγείας του εαυτού μας, αλλά και των συνανθρώπων μας, ούτως ώστε να ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

«ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ»

Κέντρο Διάγνωσης κ Θεραπείας Διαταραχών

Λαμία, Αμφίκλεια, Αταλάντη, Καρπενήσι

Τηλ. Επικοινωνίας: 2231066103, 6932065658