Το γνώριζες; Τι σημαίνει αν δεις στον ύπνο σου γάτα!

Όντως τώρα;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Ένα από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα της χώρας είναι η γάτα. Είναι μέλη της οικογένειας με τα οποία παίζουμε καθημερινά, οπότε δεν είναι περίεργο που μερικές φορές κάνουν εμφανίσεις στα όνειρά μας! Τι σημαίνουν όμως αυτά τα γατίσια οράματα;

Λοιπόν, οι ερμηνείες των ονείρων ποικίλλουν ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο η γάτα ενήργησε στο όνειρο, ακόμη και με το χρώμα της γούνας της.

Γάτες στα όνειρα: Ερμηνείες

Γάτα τι σημαίνει στα όνειρα
unsplash.com

  • Κατά τον ονειροκρίτη, αν δείτε στο όνειρο σας μια γάτα, σημαίνει γενικά κακοτυχία, αν δεν καταφέρετε να τη διώξετε.
  • Αν δείτε πώς η γάτα σας επιτέθηκε, σημαίνει ότι έχετε εχθρούς οι οποίοι λένε άσχημα λόγια και αμαυρώνουν τη φήμη σας ενώ έχουν βάλει στο μάτι και την περιουσία σας.
  • Αν όμως είδατε πως διώξατε ή σκοτώσατε μια γάτα που σας επιτέθηκε, σημαίνει ότι θα υπερνικήσετε όποια εμπόδια έχετε, θα αποκτήσετε αρκετά λεφτά και το κύρος σας στην κοινωνία.
  • Αν δείτε μια θυμωμένη γάτα στο όνειρό μας αυτό σημαίνει ότι έρχονται οικογενειακοί καβγάδες.
  • Αν ονειρευτείτε γάτες να τσακώνονται άγρια σημαίνει ερωτική αντιζηλία.
  • Αν ακούσετε στον ύπνο σας γάτα να σκούζει ή να νιαουρίζει άγρια, κάποιος που το παίζει φίλος σας κινεί γη και ουρανό για να σας βλάψει (αν είστε γυναίκα, πιθανώς κάποια φίλη θέλει τον άντρα σας).
  • Αν όμως ονειρευτείτε μια γάτα να νιαουρίζει χαϊδευτικά είναι σημάδι ότι θα έχεις ένα ήσυχο κι ευτυχισμένο σπιτικό.
  • Αν ονειρευτείτε ότι σε γρατσουνίζει γάτα σημαίνει πως κάποιος δικός σου θα σου κάνει κακό. Αν δείτε όμως αίμα να τρέχει από τη γρατσουνιά, σημαίνει ότι το κακό που θα σας κάνει είναι μεγάλο.

Μαύρη γάτα

Μαύρη γάτα στο όνειρο θεωρείται σημάδι για δυστυχία, αρρώστιες, θάνατο και γενικά καταστροφή. Σημειώστε όμως ότι η μαύρη γάτα για τους Σκωτσέζους σημαίνει το ακριβώς αντίθετο: καλοτυχία!

Κατά τον ελληνικό ονειροκρίτη, πάντως, η άσπρη γάτα σημαίνει γρήγορο γάμο για τις γυναίκες. Για τους άντρες αν δείτε μια καθαρή ή άσπρη γάτα, σημαίνει μπερδέματα, που ενώ θα φαίνονται ανώδυνα, θα αποδειχτούν πηγή στενοχώριας και απώλειας πολλών χρημάτων.