«Ανακάλυψα ότι η σύντροφός μου μιλά μέσω internet με έναν άγνωστο άντρα»

«Νιώθω προδομένος και συνέχεια σκέφτομαι πως θα την εκδικηθώ»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Unsplash.com
Unsplash.com

Για όλα τα προβλήματα, είτε μικρά είτε μεγάλα, είτε σημαντικά είτε ασήμαντα, υπάρχει λύση και ο Ψυχολόγος MSc, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, προσπαθεί να σας τη δώσει.

Το περιστατικό

Ανακάλυψα ότι η σύντροφός μου συνομιλεί μέσω ίντερνετ με έναν άγνωστο άνδρα. Εδώ και μια εβδομάδα μπαίνω κρυφά στο λογαριασμό της και παρακολουθώ τις συζητήσεις τους. Νιώθω προδομένος και συνέχεια σκέφτομαι πώς θα την εκδικηθώ! Φάνης

Η απάντηση

«Ανακάλυψα ότι η σύντροφός μου μιλά μέσω internet με έναν άγνωστο άντρα»
Unsplash.com

Αγαπητέ Φάνη, παρόλο που η σύντροφός σου δεν διατηρεί μια «κανονική» σχέση εφόσον μένει στα όρια του ίντερνετ, είναι πράγματι σαν να απιστεί μέσα στη σχέση σας. Ακόμη και αυτού του είδους η απιστία είναι ιδιαίτερα οδυνηρή και κατανοώ τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε κυριεύουν. Γενικότερα η απιστία είναι ένα βαρύτατο πλήγμα όταν συμβαίνει σε μια σχέση και καθρεφτίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στο ζευγάρι. Τα προβλήματα αυτά τις περισσότερες φορές έχουν να κάνουν με την έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης. Στη φάση που βρίσκεσαι δεν υπάρχει νόημα στο να την παρακολουθείς κρυφά ή να μαζεύεις αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξεις έναν επερχόμενο τσακωμό. Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεις να πληγώνεις τον εαυτό σου και να καταδικάζεις τη σχέση σου σε ένα τέλος που δεν αργεί να έρθει.

Είναι ωφέλιμο να καταλάβεις για ποιο λόγο η σύντροφός σου διατηρεί επικοινωνία με έναν άλλο άνδρα. Μήπως έχετε απομακρυνθεί τελευταία, μήπως δεν είσαι αρκετά κοντά της και νιώθει αποξένωση και ανασφάλεια; Μήπως έχουν συμβεί κάποια γεγονότα που την έχουν πληγώσει και αποστασιοποιείται από εσένα; Μην μείνεις στην αδικία που νιώθεις, προσπάθησε να καταλάβεις τις ελλείψεις σας και βάλε καλύτερες βάσεις στη σχέση σου!