Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μοιράζεται μυστικά ομορφιάς! - Τι μας συμβουλεύει

Πώς θα είμαστε λαμπερές και όμορφες;

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου μοιράζεται μυστικά ομορφιάς! - Τι μας συμβουλεύει

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου γνωρίζει από μυστικά ομορφιάς τα οποία μοιράζεται μαζί μας. Ποιες είναι συμβουλές της για να είμαστε όμορφες και λαμπερές!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας συμβουλεύει:

Λαμπερή και φρέσκια

Ξεκινήστε κάποιες νέες συνήθεις ομορφιάς που θα απογειώσουν τις εμφανίσεις σας.

Η makeup artist Lisa Potter-Dixon και η βραβευμένη beauty editor Sophie Beresiner (Βρετανίδες και οι δύο), στο βιβλίο τους «Back Chat Beauty: The Beauty Guide for Real Life», δίνουν τις πιο πολύτιμες συμβουλές ομορφιάς για τη νέα χρονιά, αναλύοντας και παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις ομορφιάς μαζί με τόνους από μυστικά που μπορούν να απογειώσουν την εικόνα σας.«Το μόνο που χρειάζεστε είναι θέληση και αφοσίωση σ’ αυτόν τον στόχο, κάτι που ωστόσο δεν θυμίζει τις υποσχέσεις για ένα super fit σώμα μέσα από σκληρές προπονήσεις και στερητικές δίαιτες, αλλά από μια σειρά απολαυστικών στιγμών, αφιερωμένων αποκλειστικά στη μεταμόρφωση της εικόνας σας σε ό,τι πιο ιδεώδες είχατε φανταστεί», γράφουν οι ιέρειες της ομορφιάς στο εισαγωγικό τους σημείωμα.

Τα "μυστικά" της Βίκυς Χατζηβασιλείου - Τι συμβουλές ομορφιάς μας δίνει

Οι 7 πιο απαραίτητες συνήθειες ομορφιάς είναι οι εξής...

Μία φορά την εβδομάδα εφαρμόστε μια θεραπεία μαλλιών με μάσκα: Και κάθε δύο μήνες επισκεφθείτε το κομμωτήριο για να κουρεύετε τις άκρες. Μόνο έτσι θα τα μαλλιά σας θα σφύζουν από υγεία, θα μακραίνουν ομοιόμορφα και θα απαλλαγούν οριστικά από την ψαλίδα.

Μην ξανακοιμηθείτε ούτε ένα βράδυ χωρίς να ξεβαφτείτε: Το μυστικό κλειδί της διατήρησης της νεανικότητας της επιδερμίδας σας είναι το επιμελές ντεμακιγιάζ. Οσο κι αν βαριέστε, όσο κουρασμένη και ξενυχτισμένη κι αν είστε, οφείλετε να απομακρύνετε κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπων και σμήγματος, λίγα λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι.

Ξεφράξτε τους πόρους σας: Η τακτική απολέπιση του προσώπου, των χειλιών, του σώματος, ακόμη και του τριχωτού της κεφαλής (η τελευταία τάση στην αντιπιτυριδική περιποίηση), είναι μια συνήθεια που πρέπει να ενστερνιστείτε πάση θυσία από εδώ και στο εξής, επειδή φραγμένοι πόροι σημαίνουν λιγότερη οξυγόνωση της κυτταρικής λειτουργίας και συνεπώς πρόωρη γήρανση.

Οκτώ έως δέκα ποτήρια νερού την ημέρα: Καλές οι κρέμες, αλλά το νερό είναι ο Νο1 σύμμαχος της διατήρησης της νεότητας της επιδερμίδας σας, επειδή, απλά, η σωστή ενυδάτωση ξεκινάει από μέσα.

Μην ξαναγγίξετε τα σπυράκια σας: Και μη ξαναμασήσετε τα νύχια σας. Και στις δύο περιπτώσεις, χειροτερεύετε την ακμή σας. Αυτό φοβούνται περισσότερο οι δερματολόγοι, επειδή -όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση- μπορεί να προκληθεί βλάβη στον μολυσμένο τριχικό θύλακα και να αυξηθεί η φλεγμονή, εξαπλώνοντας τη μόλυνση σε γειτονικές περιοχές του δέρματος ή να προκαλέσετε νέα μόλυνση με τα νύχια σας. Στη δεύτερη περίπτωση, απλά, καταστρέφετε το μανικιούρ σας.

Απολαμβάνετε ένα μασάζ προσώπου ή σώματος όσο συχνότερα μπορείτε: Θα παρατηρήσετε ότι μετά από κάθε συνεδρία μασάζ, το δέρμα σας θα είναι πιο σφριγηλό και λαμπερό, ενώ ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα που χαρίζουν οι μαλάξεις είναι η αποτοξίνωση. Η καλή κυκλοφορία του αίματος, η υγιής κίνηση των μυών και η σωστή λειτουργία των

οργάνων έχουν ως αποτέλεσμα την κίνηση και παραγωγή της λέμφου (ένα υγρό υπεύθυνο για την απαλλαγή των τοξινών, τον καλύτερο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και την αύξηση της αμυντικής ικανότητας του ανοσοποιητικού).

Η «κλασική» συμβουλή...

Αντηλιακό χειμώνα-καλοκαίρι Η καταπόνηση της επιδερμίδας που προκαλείται από την υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UVA και UVB αντιπροσωπεύει έως και το 80% της ορατής γήρανσης, επιτρέποντας στις ελεύθερες ρίζες να να καταστρέφουν μόρια κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας και, ως εκ τούτου, να μειώνουν ραγδαία τα επίπεδα κολλαγόνου - και όλα αυτά χωρίς καν να αναφερθούμε στις κηλίδες, τις υπερμελαγχρώσεις και τον καρκίνο του δέρματος.

ΠΗΓΗ TV24