Έχει μέσα τζίντζερ, λεμόνι και... - Το ρόφημα αποτοξίνωσης της Δούκισσας Νομικού που κάνει θαύματα

Πανεύκολο και πολύ γρήγορο

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έχει μέσα τζίντζερ, λεμόνι και... - Το ρόφημα αποτοξίνωσης της Δούκισσας Νομικού που κάνει θαύματα

Μια από τις πιο όμορφες γυναίκες της ελληνικής showbiz είναι σίγουρα η Δούκισσα Νομικού, η οποία μάλιστα διαθέτει και ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά, παρά τις δύο γέννες της. -διαβάστε εδώ και το σημείο που έχει πειράξει πάνω της-.

Φυσικά, η Δούκισσα φροντίζει πάντα να προσέχει σε μεγάλο βαθμό την διατροφή της αλλά και να κάνει αρκετή γυμναστική, ειδικά αυτόν τον καιρό που έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο, μιας και βρίσκεται εκτός τηλεόρασης.

Βέβαια, η ίδια όπως έχει αποκαλύψει τρελαίνεται για ένα συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο είναι αποτοξίνωσης και της βοηθάει πολύ για να διατηρεί την άψογη σιλουέτα της.

Αυτό είναι το ρόφημα αποτοξίνωσης της Δούκισσας Νομικου

«Ξέρεις τι μου αρέσει να πίνω για αποτοξίνωση; Τζίντζερ (το βράζω από το βράδυ σε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνω να κρυώσει), με λεμόνι και λίγο μέλι», αποκάλυψε σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 Δούκισσα Νομικού ρόφημα για αποτοξίνωση με τζίντζερ

Οφέλη που έχει το τζίντζερ με νερό για την υγεία

  • Πόνος - Μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Cephalalgia υπέδειξε ότι το τζίντζερ συνδυαστικά με τα παυσίπονα είναι πιο αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της ημικρανίας σε σύγκριση με τη λήψη παυσίπονων μεμονωμένα.
  • Ναυτία - Αναλυτική επισκόπηση του 2015 στο περιοδικό Current Opinion in Supportive and Palliative Care, η οποία βασίστηκε σε εννέα παλαιότερες επιστημονικές μελέτες, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το τζίντζερ συμβάλλει στην ανακούφιση της ναυτίας και στη μείωση των επεισοδίων εμετού μετά από μια χειρουργική επέμβαση, λόγω χημειοθεραπείας, λόγω ιογενούς λοίμωξης ή και εγκυμοσύνης.
  • Χοληστερόλη - Έρευνα του 2016 που διεξήχθη σε πειραματόζωα (ποντίκια) υπέδειξε ότι το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τα ανεβασμένα επίπεδα της χοληστερόλης, αλλά και να αποτρέψει τη συσσώρευση χοληστερόλης στο αίμα.
  • Σάκχαρο - Το τζίντζερ είναι ευεργετικό και για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2, καθώς βελτιώνει τα επίπεδα του σακχάρου. Στο πλαίσιο κλινικής δοκιμής 12 εβδομάδων με τη συμμετοχή 41 διαβητικών ασθενών, οι ερευνητές χορήγησαν στους μισούς συμμετέχοντες δύο γραμμάρια τζίντζερ σε σκόνη ημερησίως, ενώ στους άλλους μισούς ψευδοφάρμακο (ομάδα ελέγχου). Στην ομάδα του τζίντζερ παρατηρήθηκαν αξιοσημείωτες βελτιώσεις στις τιμές του σακχάρου νηστείας συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου.
  • Απώλεια βάρους - Το τζίντζερ διευκολύνει και την απώλεια των περιττών κιλών, σύμφωνα με μελέτη του 2013 στην επιθεώρηση Metabolism. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ζεστό νερό με τζίντζερ μετά το πρωινό τους γεύμα ένιωθαν πιο χορτάτοι μέσα στην ημέρα κι έτσι λάμβαναν συνολικά μικρότερο αριθμό θερμίδων από τα γεύματά τους.