Συχνούς καθαρισμούς, ντεμακιγιάζ και... - Έτσι κρατά καθαρή την επιδερμίδα της η Δούκισσα Νομικού

Αποκάλυψε τα μυστικά της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συχνούς καθαρισμούς, ντεμακιγιάζ και... - Έτσι κρατά καθαρή την επιδερμίδα της η Δούκισσα Νομικού

Μια από τις πιο όμορφες γυναίκες της ελληνικής σόουμπιζ είναι αναντίρρητα η Δούκισσα Νομικού, η οποία με και χωρίς μακιγιάζ παραμένει το ίδιο εκθαμβωτική. Μπορεί να της αρέσει να φροντίζει τον ευατό της και να βάφεται αρκετά συχνά, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχει δείξει το πρόσωπό της, χωρίς ίχνος μακιγιάζ και φίλτρου.

Η όμορφη παρουσιάστρια περνά αρκετό χρόνο στο σπιτί της, μιας και φροντίζει τα δυο της παιδιά, παρόλα αυτά βρίσκει χρόνο για τα μποτέ της, προκειμένου να διατηρεί την επιδερμίδα της καθαρή.

Μάλιστα, η Δούκισσα πραγματοποιήσε το Σάββατο 16/4 ένα μικρό Q&A και απάντησε σε μερικές από τις ερωτήσεις των διαδικτυακών της φίλων. Μια από αυτές αφορούσε τα μυστικά της για καθαρό δέρμα χωρίς ακμή.

Όπως αποκάλυψε λοιπόν η ίδια, αυτό που κάνει είναι συχνούς καθαρισμούς, πολύ καλό καθημερινό ντεμακιγιάζ, ενυδάτωση, 8ωρο ύπνο και φυσικά πολλά χαμόγελα!

Έτσι κρατά καθαρή την επιδερμίδα της η Δούκισσα Νομικού

Έτσι κρατά καθαρή την επιδερμίδα της η Δούκισσα Νομικού

Οι συνήθειες που αποφεύγει γιατί κάνουν κακό στην επιδερμίδα της

1. Να κοιμάμαι φορώντας μακιγιάζ

Βασικά, το πρώτο πράγμα που κάνω πάντα όταν γυρνάω στο σπίτι είναι να καθαρίσω το πρόσωπό μου από κάθε ίχνος μακιγιάζ– όχι μόνο γιατί έτσι αρέσει σε εκείνον, αλλά και γιατί πιστεύω ότι κάθε λεπτό είναι σημαντικό. Δεν είναι δηλαδή μόνο ότι δεν κοιμάμαι φορώντας μακιγιάζ (και μόνο στη σκέψη με πιάνει... φαγούρα), αλλά προσπαθώ να εκμεταλλευτώ κάθε λεπτό που είμαι στο σπίτι για να αφήσω το πρόσωπό μου να αναπνεύσει. Πίστεψέ με, το έχει ανάγκη – και το δικό σου το ίδιο!
Extra tip: Ακόμα όμως κι αν βγω έξω αμακιγιάριστη, και πάλι το πρώτο πράγμα που θα κάνω επιστρέφοντας σπίτι είναι να πλύνω το πρόσωπό μου. Οι ρύποι της ατμόσφαιρας κάθονται πάνω στην επιδερμίδα μας και φράσσουν τους πόρους της, γερνώντας την πιο γρήγορα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να καθαρίζουμε το πρόσωπό μας σχολαστικά με ένα ήπιο σαπουνάκι αμέσως μόλις μπούμε στο σπίτι!

2. Να μη βάζω αντηλιακό

Ναι, φοράω αντηλιακό καθημερινά, ακόμα και τον χειμώνα. Βέβαια, τον χειμώνα δεν χρειάζεται να βάζουμε 50άρι, όπως κάνουμε το καλοκαίρι στην παραλία, αλλά τουλάχιστον ένας δείκτης προστασίας 15-20 ενσωματωμένος στην κρέμα ημέρας είναι απαραίτητος όλη τη χρονιά.
Extra tip: Αν πρόκειται να περάσεις πολλές ώρες στον δρόμο, θυμήσου ότι το αντηλιακό έχει διάρκεια περίπου 2 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, πρέπει να το ανανεώσεις! Πάρε λοιπόν μαζί σου το αντηλιακό σου και ό,τι χρειάζεσαι για να ανανεώσεις και το μακιγιάζ σου.

3. Να μην κοιμάμαι αρκετά

Αφού έχει όλη τη μέρα ταλαιπωρηθεί από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία/ τη ρύπανση της ατμόσφαιρας/ το μακιγιάζ / την ξηρασία στον αέρα στον χώρο εργασίας μας λόγω της χρήσης κλιματιστικών, η επιδερμίδα μας θέλει το βράδυ να ανανεώσει τα κύτταρά της και να «επιδιορθώσει» τις βλάβες. Και σε αυτό βοηθάει ο ύπνος – για την ακρίβεια, τουλάχιστον 7-9 ώρες ύπνου καθημερινά. Δεν είναι τυχαίο που όταν κοιμόμαστε καλά νιώθουμε ότι ξυπνήσαμε πιο «φρέσκιες» και όμορφες!
Extra tip: Προσπάθησε επίσης να έχεις ένα σταθερό ωράριο ύπνου, δηλαδή να πηγαίνεις για ύπνο και να ξυπνάς καθημερινά την ίδια περίπου ώρα. Έτσι, θα ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι και θα αποκομίσεις περισσότερα από τα οφέλη του ύπνου!

4. Να μην αλλάζω συχνά την πετσέτα προσώπου και να μην καθαρίζω τα πινέλα μου

Αυτό πρέπει να στο έχω ξαναγράψει σίγουρα άλλες 32 φορές, αλλά δεν θα σταματήσω να στο θυμίζω γιατί είναι ΠΟΛΥ σημαντικό! Αν αναρωτιέσαι λοιπόν γιατί ξαφνικά γέμισες σπυράκια, να ξέρεις ότι μπορεί να φταίει κάποια μόλυνση από το πινέλο του ρουζ που έχεις τουλάχιστον έναν μήνα να πλύνεις. Θα σου πρότεινα να τα πλένεις κάθε 2-3 εβδομάδες και να αλλάζεις την πετσέτα του προσώπου σου κάθε 4-5 μέρες.
Extra tip: Μη μοιράζεσαι την πετσέτα του προσώπου σου με κανέναν, ούτε καν με τη μαμά σου, την αδερφή σου ή το αγόρι σου!