Η δίαιτα της ξηρασίας: Τι έκανε ο Αλέξης Γεωργούλης μόνο για 3 μέρες ώστε να χάσει κιλά

Ακραίο!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η δίαιτα της ξηρασίας: Τι έκανε ο Αλέξης Γεωργούλης μόνο για 3 μέρες ώστε να χάσει κιλά

Υπενθυμίζουμε πως ότι κι αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε για να χάσετε κιλά πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά για μια τόσο ακραία μέθοδο, που χρησιμοποιεί ο Αλέξης Γεωργούλης.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο ηθοποιός και ευρωβουλευτής είχε αποκαλύψει την ακραία διατροφή που ακολουθεί όταν θέλει να χάσει βάρος. Πιο συγκεκριμένα ο Αλέξης Γεωργούλης είχε βρεθεί στο πλατό της εκπομπής, «The 2Night Show» και δήλωσε πως κάνει την δίαιτα της… ξηρασίας.

Η ξηρασία είναι μια δίαιτα στην οποία δεν τρώει και δεν πίνει τίποτα για τρεις μέρες

«Αυτές τις μέρες κάνω “ξηρασία” για τρεις μέρες. Δεν πίνω και δεν τρώω τίποτα. Υπάρχει γενικότερα μια φιλοσοφία που λέει ότι αν δεν δώσεις φαγητό και νερό στον οργανισμό σου, θα φάει και θα πιει τον εαυτό του. Για τρεις μέρες δεν τρώω και δεν πίνω τίποτα. Κάνεις υπομονή όταν διψάς, γυμνάζεις και την υπομονή σου. Τώρα είμαι στη δεύτερη μέρα, έχω άλλη μία. Νόμιζα ότι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά το κυριότερο που έχεις να κάνεις δεν είναι να αντιμετωπίσεις τη δίψα, είναι το μυαλό σου τι παιχνίδια σου κάνει και πώς μπορείς εσύ να επικεντρωθείς σε αυτό», είχε αναφέρει αρχικά ο Αλέξης Γεωργούλης

Και πρόσθεσε:«Το έχω ξανακάνει μια φορά και είναι οκ. Σου κάνει καλό και στο τέλος νιώθεις πιο ελαφρύς, πιο δυνατός. Και κάνεις καλύτερη διαχείριση του στρες, άρα και των νεύρων».

Τι λένε οι ειδικοί για την δίαιτα της ξηρασίας

Είναι ένα διατροφικό σύστημα παρά μια δίαιτα , κατά το οποίο το άτομο κάνει πλήρη αποχή από το φαγητό για 16 ώρες, έχοντας ένα περιθώριο 8 ωρών για να καταναλώσει όλα τα γεύματα της ημέρας. Κατά την διάρκεια των 8 ωρών επιτρεπτά είναι μόνο το νερό, οι χυμοί χωρίς ζάχαρη ή το τσάι σε οποιαδήποτε ποσότητα.

Πρόκειται λοιπόν για μια διαλλειματική νηστεία, με παράλειψη των κυρίως γευμάτων ιδίως του πρωινού. Η τάση για την δίαιτα ξηρασίας ξεκίνησε από την νηστειοθεραπεία, που όπως υποστηρίζεται βοηθά στην θεραπεία ορισμένων σωματικών ασθενειών, βελτιώνει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην ρύθμιση της πίεσης και των λιπιδίων του αίματος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο συστήνεται σε ειδικές ιατρικές περιπτώσεις κατά τις οποίες η νηστεία βοηθά πραγματικά στην βελτίωση ορισμένων λειτουργιών, κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και στενή παρακολούθηση. Όταν πρόκειται όμως για το ευρύ κοινό, η νηστεία ως καθημερινός τρόπος διατροφής είναι κάτι που δεν το συστήνουμε σε καμία περίπτωση.

Κατά κύριο λόγο η νηστεία αυτή καθαυτή αναιρείται τις περισσότερες φορές από τις υπολειπόμενες 8 ώρες λόγω αυξημένου αισθήματος πείνας με αποτέλεσμα να καταναλώνεις πολύ περισσότερη ποσότητα από ότι θα έτρωγες αν ακολουθούσες ένα ισορροπημένο πλάνο γευμάτων.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας είναι επίσης και η στέρηση που ακολουθείται στην δίαιτα ξηρασίας η οποία αν συστηθεί σε άτομα που δεν έχουν λάβει σωστή διατροφική εκπαίδευση, μπορεί να οδηγήσει σε προώθηση διατροφικών διαταραχών αλλά και μεταβολικών δυσλειτουργιών όπως μειωμένη ανοχή στην ινσουλίνη. Επομένως είναι πολύ δύσκολη στην εφαρμογή και για λόγους πρόληψης αλλά και για λόγους ψυχολογικού παράγοντα καθώς άτομα που ακολούθησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα περιοριστική δίαιτα σημείωσαν αυξημένο άγχος και κατάθλιψη.