Οι 10 καλύτερες δίαιτες των επωνύμων - Δεν φαντάζεστε τι έτρωγε η Αντριάνα Λίμα!

Δοκιμάστε και θα... χάσετε κιλά!

Οι 10 καλύτερες δίαιτες των επωνύμων - Δεν φαντάζεστε τι έτρωγε η Αντριάνα Λίμα!

Οι διάσημοι πρέπει να βρίσκονται σε τρομερή φόρμα και γι΄ αυτό έχουν τις καλύτερες δίαιτες!

Δείτε τις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις σε δίαιτες για να καλύψουν την διατροφική περιέργεια του κοινού. Ψάχνετε κάποια από αυτές; Διαβάστε παρακάτω...

10. Η δίαιτα της Marissa Miller

Για το μοντέλο της «Victoria Secret», σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί είναι εκείνοι, οι οποίοι θα αναζητήσουν τα μυστικά της ομορφιάς της. Στο νούμερο 10 της λίστας με τις δίαιτες, που αναζητήθηκαν περισσότερο στο internet ήταν αυτή της Marissa Miller, η οποία μάλιστα έχει δηλώσει σε συνέντευξή της ότι συνήθως μαγειρεύει μια μερίδα καφέ ρύζι ή quinoa και το διατηρεί στο ψυγείο, έτσι ώστε όταν πεινάσει να το απολαύσει γρήγορα και εύκολα με ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και φυσικά λαχανικά, κατά προτίμηση κολοκυθάκια και το σπανάκι.

9. Η δίαιτα του χυμού

Η δίαιτα του χυμού, ένα είδος αποτοξίνωσης που κατέκτησε το 2012 το νούμερο 9 στη λίστα με τις πιο διάσημες …διατροφικές επιλογές για απώλεια βάρους. Αποφεύγετε τη στέρεα τροφή και καταναλώνετε μόνο χυμούς από φρούτα και λαχανικά για ένα διάστημα από 3 έως 24 μέρες…όπως κάνει και η Salma Hayek.

Ωστόσο, οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι δεν είναι ιδιαιτέρα αποτελεσματική.

8. Η δίαιτα του…σωλήνα

Η επονομαζόμενη Κετογενική Δίαιτα ( κετογενική εντερική σίτιση) έγινε μόδα μετά από ένα άρθρο των New York Times. Στην ουσία πρόκειται για μία βραχύβια δίαιτα, όπου το άτομο που την ακολουθεί χρησιμοποιεί έναν ρινογαστρικό σωλήνα σίτισης ( ο οποίος παρεμπιπτόντως αναπτύχθηκε για να τροφοδοτήσει βαριά άρρωστους ή τραυματισμένους ασθενείς), προκειμένου να χάσει βάρος.

Η δίαιτα, που είναι διαθέσιμη μόνο σε ειδικές κλινικές της Φλόριντα, λειτουργεί με τη μέθοδο της παροχής φαγητού σε αργούς ρυθμούς, φτάνοντας τις 800 θερμίδες μέσα σε ένα 24ωρο. Ο «εμπνευστής» μάλιστα, Dr. Oliver R. Di Pietro, επιτρέπει στον ασθενή να καταναλώνει μόνο νερό, άγλυκο τσάι και σκέτο γαλλικό καφέ. Με αυτή τη…λογική το άτομo χάνει μέχρι και 10 κιλά ή το 10% του βάρους του.

7. Η δίαιτα της Carmen Electra

Η γνωστή ηθοποιός με το καλλίγραμμο σώμα, βρίσκεται στο νούμερο 7 με τις πιο …ψαγμένες δίαιτες, ακολουθώντας τη δίαιτα με το χάπι NV, που υπόσχεται να κάψει το λίπος, να τονώσει τον οργανισμό και να βελτιώσει το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Ένα θαύμα δηλαδή, για το οποίο φυσικά δεν υπάρχουν κλινικές ιατρικές μελέτες που να το υποστηρίζουν.

6. Η δίαιτα της Miranda Kerr

Γεμάτη θρεπτικές και υγιεινές τροφές είναι η δίαιτα που ακολουθεί το γνωστό supermodel, Miranda Kerr. Η ίδια υποστήριξε σε συνέντευξή της «Αντί να κάνω δίαιτα στην οικογένειά μου, ξεκίνησα εγώ να εκτιμώ και να παθιάζομαι με το καλό και υγιεινό φαγητό. Υιοθέτησα τον κανόνα 80/20, δηλαδή 80% καλό και 20% επιεικώς καλό φαγητό». Πρόσθεσε δε ότι όλη τη μέρα πίνει ζεστό νερό με λεμόνι και αλκαλικό νερό, καθώς και τον χυμό από «noni», ένα φρούτο με θρεπτικά συστατικά, που εισάγει από τη γενέτειρα της, την Αυστραλία.

5. Η δίαιτα της Adriana Lima

Αν και νέα μητέρα, το «θαύμα» και μοντέλο της «Victoria Secret», Andrianna Lima, περπάτησε στο catwalk, προκαλώντας θαυμασμό και απορία, για το πώς έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης της. Σύμφωνα με την «Telegraph», αυτό έγινε επειδή ακολούθησε πιστά τη δίαιτα «μόνο με υγρά» για 9 μέρες, πριν το σόου.

Ένα γαλόνι νερό τη μέρα για εννέα μέρες και μόνο πρωτεϊνούχα ποτά, τα οποία περιλαμβάνουν σκευάσματα με αυγό σε σκόνη. Δύο ημέρες πριν από το σόου, άφησε τα…γαλόνια του νερού και απλά κατανάλωνε όσο χρειαζόταν ο οργανισμός της, ενώ στη συνέχεια (περίπου 12 ώρες πριν από την παράσταση), δεν ήπιε απολύτως τίποτα.

Αυτό πολύ περισσότερο προετοιμασία για ένα συγκεκριμένο event θυμίζει παρά δίαιτα, καθώς είναι μαθηματικά σίγουρο ότι, μία τέτοια διατροφική επιλογή θα οδηγήσει σύντομα σε αβιταμίνωση, με ζαλάδες, ναυτία και εξάντληση να είναι τα πρώτα μόνο σημάδια από τα πολλά προβλήματα υγείας που θα ακολουθήσουν.

4. Η δίαιτα του P.I.N.K.

Η …χρωματιστή αυτή δίαιτα, είναι σχεδιασμένη μόνο για γυναίκες και τα αρχικά της σημαίνουν «δύναμη, ένταση, διατροφή και kardio».

Η γιατρός και εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, Heather Mangieri, η οποία εξέτασε τη δίαιτα, ανέφερε ότι αν και πολλές από τις συμβουλές που δίνει (η δίαιτα) είναι εκπληκτικές, όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι ενθαρρύνει τη σωματική άσκηση και την υγιεινή διατροφή, ορισμένοι άλλοι κανόνες είναι αρκετά απόλυτοι και υπόσχονται θαύματα.

Ακόμα και με τις καλύτερες συνθήκες, είναι λογικό ότι κανένα τρόφιμο δεν θα κάψει λίπος και καμία δίαιτα δεν θα αναζωογονήσει το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια την ίδια στιγμή που θα προσφέρει άπλετη ενέργεια αυξάνοντας παράλληλα και τη λίμπιντο.

3. Η κετονική δίαιτα του βατόμουρου

Μετά την δήλωση του Dr. Mehmet Oz ότι, η κετονική δίαιτα του βατόμουρου, είναι «ένα θαύμα μέσα σε ένα μπουκαλάκι», το internet πήρε φωτιά, κατατάσσοντας τη συγκεκριμένη δίαιτα στο νούμερο 3 των πιο googlαρισμένων για το 2012.

Οι κετόνες του βατόμουρου ενεργοποιούν την παραγωγή αδιπονεκτίνης, μίας ορμόνης στον λιπώδη ιστό, που βελτιώνει την ικανότητα του ατόμου να μεταβολίζει το λίπος. Έρευνες έχουν δείξει, ότι οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν υψηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης, από ότι οι υπέρβαροι. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι λαμβάνοντας αυτό το συγκεκριμένο «θαύμα στο μπουκαλάκι», θα χάσετε αυτόματα βάρος, καθώς δεν υπάρχουν ιατρικές αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο όντως ισχύει.

2. Η δίαιτα της Beyoncé

Μία θέση πριν την κορυφή, βρίσκεται η superstar Beyoncé, που έκανε πρώτη φορά τη διάσημη δίαιτά της, όταν την ακολούθησε για χάρη του ρόλου της στην ταινία «Dreamgirls».

Το όνομα αυτής «Master Cleanse». Ωστόσο, η Beyoncé πολύ σύντομα ανασκεύασε ολοκληρωτικά την άποψή της για τη συγκεκριμένη δίαιτα, καθώς όπως μαρτυρά και το όνομα, πρόκειται για μία ραγδαία και αρκετά επικίνδυνη διατροφική «εκκαθάριση».

Η ίδια η superstar, δήλωσε αργότερα ότι η συγκεκριμένη δίαιτα «απαιτούσε πολλές θυσίες. Περισσότερο αφορά σε πνευματική δύναμη παρά σε σωματική, καθώς χρειάζεται να πιέζεις συνεχώς τον εαυτό σου, κάνοντας τις σωστές και υγιείς επιλογές, χωρίς να επηρεάζεσαι από τίποτα».

1. Η δίαιτα του Michael Phelps

Την κορυφή κατακτά (ναι ακόμα και εδώ) για άλλη μία φορά ο άνθρωπος που καταρρίπτει την έννοια του… ρεκόρ. Ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, Michael Phelps, ακολουθεί τη διάσημη δίαιτα των 12.000 θερμίδων την ημέρα, πριν πέσει στην πισίνα. Έτσι τουλάχιστον λέει ο μύθος, γιατί στην πραγματικότητα φυσικά και δεν υφίσταται ο υπέρογκος αυτός αριθμός, αλλά 4.000 θερμίδες την ημέρα, σύμφωνα με το USA Today.

Δεδομένης βέβαια της φύσης της καθημερινής του προπόνησης, η γεμάτη υδατάνθρακες δίαιτά του (απαραίτητη για το αυστηρό προπονητικό πρόγραμμα που ακολουθεί), βρίσκεται στην κορυφή της συγκεκριμένης λίστας, περισσότερο για να ικανοποιήσει την ανθρώπινη περιέργεια για το φαινόμενο «Phelps», παρά για να ανακαλύψει κάποιος όντως, ποια δίαιτα να ακολουθήσει για να χάσει κιλά.