Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η δίαιτα που ακολουθεί και έχει κορμάρα στα 49 της!

Ακολούθησε τις συμβουλές της!

Ελένη Μενεγάκη: Αυτή είναι η δίαιτα που ακολουθεί και έχει κορμάρα στα 49 της!

Η Ελένη Μενεγάκη ακόμη και στα 49 της χρόνια και μετά από 4 παιδιά διατηρεί κορμάρα, ωστόσο με σωστή δίαιτα.

Μπορεί στις εγκυμοσύνες της να έχει πάρει κάποια κιλάκια, βέβαια έχει καταφέρει να τα χάσει αμέσως. Διαβάστε παρακάτω...

Πως όμως έχει καταφέρει να διατηρεί αυτό το κορμί λαμπάδα; Με την παρακάτω διατροφή!

Πρωινό

2 μικρά παξιμαδάκια ολικής άλεσης με 10 ελιές και τσάι του βουνού/φασκόμηλο/ λουίζα
ή 1/2 παλάμη ψωμί ολικής 100% με ταχινόμελο (1 κουτ. γλυκού) και 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι
ή 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι με 1 κουτ. του γλυκού αμυγδαλοβούτυρο
ή 1/2 παλάμη μαύρο γερμανικό ψωμί 1 κομμάτι τυρί σε μέγεθος σπιρτόκουτου

Δεκατιανό

1 τουλάχιστον φλιτζάνι φρέσκα φρούτα, π.χ., 1 πορτοκάλι.
Συνοδευτικά: 1 ποτήρι Κεφίρ

Μεσημεριανό

1-2 φορές/ εβδ. όσο ψάρι ή θαλασσινά (όχι ωμά) με χόρτα ή βρασμένα λαχανικά, π.χ. μπρόκολο
2 φορές /εβδ. από 2 φλιτζάνια λαδερό, π.χ., αγκινάρες αλά πολίτα ή μερίδα χορτόπιτα με 1 κουτ. της σούπας γιαούρτι σακούλας
2 φορές/εβδ. από 2 φλιτζ. τσαγιού φακόρυζο ή ρεβιθοπίλαφο Συνοδευτικά: σαλάτα με 3 διαφορετικά λαχανικά/μυρωδικά, π.χ., μαρούλι, άνηθο, κρεμμυδάκι
1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κόκκινο κρέας ψητό με 1 φλιτζ. τσαγιού καστανό ρύζι ή φαγόπυρο και σαλάτα με 3 χρώματα λαχανικών/μυρωδικών
1 φορά/εβδ. 1 παλάμη κοτόπουλο με 1 φλιτζ. τσαγιού πατάτες φούρνου (με τη φλούδα) και συνοδευτικά σαλάτα χωριάτικη
(Εναλλακτικό γεύμα: 2 φλιτζ. τσαγιού pasta ολικής άλεσης με σάλτσα λαχανικών, θαλασσινών ή ντομάτας)
Απογευματινό

(πάντα με δύο ώρες τουλάχιστον διαφορά από το προηγούμενο και επόμενο γεύμα)

Τουλάχιστον 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκα φρούτα, π.χ. φράουλες. Σ
Συνοδευτικά: 30 γραμμ. ξηροί καρποί ή δυο δάχτυλα παστέλι.

Βραδινό

1 γιαούρτι (πρόβειο, παραδοσιακό με την πέτσα) και 1 κουτ. γλυκού μέλι ή με φρέσκα φρούτα
Ενισχυμένη σαλάτα με 1 φλιτζ. τσαγιού υλικά της αρεσκείας σας τύπου χωριάτικη
Ceaser’s τονοσαλάτα αλλά και με διάφoρους συνδυασμούς από ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ρόδι, κρουτόν, αβγό, αβοκάντο, κινόα, καλαμπόκι, τυρί, φυτρωμένες ρίζες, καπνιστό σολομό κ.ο.κ., αλλά χωρίς αλλαντικά 2-3 κουτ. της σούπας νιφάδες βρώμης
1 κουτ. γλυκού λιναρόσπορος, 1 κουτ. του γλυκού σταφίδες ή μέλι, όλα σε 1 φλιτζ. τσαγιού, γάλα ή γιαούρτι ή ξινόγαλα
1/2 παλάμη ψωμί ολικής άλεσης με 10 ελιές και τοματίνια
1 1/2 παλάμη ψωμί από φυτρωμένο σιτάρι και ένα αβγό, συνοδευτικά με τοματίνια
1 τοστ ολικής άλεσης με τυρί, ντομάτα, ρίγανη, συνοδευτικά με τοματίνια.

Φαίη Σκορδά: "Το βράδυ τρώω μόνο..." - Οι χρυσοί της κανόνες για τέλειο κορμί!

Στο Youweekly.gr η Φαίη Σκορδά αποκάλυψε τους χρυσούς της κανόνες για το τέλειο κορμί που έχει!

Λένε πως το σώμα «θυμάται». Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της Φαίης Σκορδά, που παρ' ότι δεν ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής τα τελευταία χρόνια είχε καταφέρει να διατηρήσει μία εντυπωσιακή σιλουέτα − για τα καλλίγραμμα πόδια της έχουν γραφτεί ύμνοι, άλλωστε. Διαβάστε παρακάτω...

Όμως λίγο το καλοκαίρι που πλησιάζει και λίγο το γεγονός ότι δεν θέλει γενικά να αναπαύεται στις δάφνες της, την έκαναν να αλλάξει γνώμη και την οδήγησαν στην πόρτα της personal trainer, με την ίδια να ακούει πιστά τις συμβουλές της πολύπειρης Ντίντας Νάστου που είναι «σύμμαχός» της σε αυτή τη νέα προσπάθεια...

Στόχος της, να επανέλθει στη φυσική κατάσταση που είχε πριν από δύο χρόνια, και επειδή γυμναστική χωρίς διατροφή δεν γίνεται, έχει αλλάξει και το διαιτολόγιό της. Από τη μία συστήνει να αποφεύγουμε τους κακούς υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, γλυκά) και την ίδια στιγμή προτιμάει φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνη και λαχανικά, χωρίς να δίνει κάποιον περιορισμό όσον αφορά τη συνιστώμενη ποσότητα. Δίνοντας το καλό παράδειγμα, η ίδια μοιράζεται τα διατροφικά της μυστικά −όπως και τις τυχόν ατασθαλίες που κάνει− με τις θαυμάστριές της και με το Youweekly.gr, που σας παρουσιάζει ένα ενδεικτικό πρόγραμμα που ακολουθεί στην καθημερινότητά της.

Πρωινό: Καφές & βραστό αβγό με αλάτι και πιπέρι

Μεσημεριανό: Φιλέτο με ώριμο αβοκάντο, με λάδι και αλάτι

Βραδινό: Κοτόπουλο στη σχάρα με βραστά καρότα και σπαράγγια, με λάδι, λεμόνι και αλάτι