Εξαφάνισε από πάνω της 50 ολόκληρα κιλά - Τι έκανε η Ελεονώρα Ζουγανέλη και έμεινε μισή

Η διατροφή που ακολούθησε η τραγουδίστρια και έγινε αγνώριστη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Εξαφάνισε από πάνω της 50 ολόκληρα κιλά - Τι έκανε η Ελεονώρα Ζουγανέλη και έμεινε μισή

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη βρέθηκε από την εφηβεία (μόλις στα 15 της) αντιμέτωπη με περισσότερα από 20 παραπανίσια κιλά. Η παχυσαρκία της είχε χτυπήσει την πόρτα και η ίδια συνειδητοποίησε πως κάτι πρέπει να κάνει μόλις τελείωσε το λύκειο.

"Μόλις τελείωσα το Λύκειο και συνειδητοποίησα ότι ήθελα να κάνω κάτι στο χώρο του θεάματος. Δεν είχα πρόβλημα με τις σχέσεις μου, είχα όμως πρόβλημα με τον εαυτό μου", είχε αναφέρει η ίδια η Ελεονώρα σε συνέντευξή της τονίζοντας πως όταν μπήκε στη δραματική σχολή, αποφάσισε ότι κάτι πρέπει να κάνει για να μην ξαναδεί τον εαυτό της έτσι.

Η ίδια, επίσης, είχε παραδεχτεί πως η παχυσαρκία δεν είναι μόνο σωματική ασθένεια αλλά και ψυχική:
"Όλοι οι άνθρωποι έχουν εξαρτήσεις. Εγώ είχα εξάρτηση με το φαγητό".

Ζουγανέλη κιλά

Σε άλλη συνέντευξή της πάλι είχε δηλώσει:

«Όταν δεν έκανα τα πράγματα που ήθελα και το σώμα µου δεν ακολουθούσε τις ανάγκες µου ως ανθρώπου και ως καλλιτέχνιδας. Ήθελα να γυμναστώ, ήθελα να µην κουράζομαι, ήθελα να χορεύω, να κινούμαι στη σκηνή. Ήθελα να είμαι πιο όμορφη για τα δικά µου δεδομένα.

Πέρα από την ανασφάλεια που ένιωθα, κουραζόμουν. Δεν θεωρούσα ότι είχα ζωή αναλογικά µε την ηλικία µου. Είχα στερηθεί πράγματα, άσχετα που μπορούσα να «κρύβω» τα κιλά µου και να αναδεικνύω τις χάρες µου στη σκηνή. Μεγαλώνοντας δεν ήθελα να τις χάσω και για αυτό ξεκίνησα τη δίαιτα.

Έχω πολλές ανασφάλειες και το σώμα µου δεν ήταν η μοναδική . Η πιο μεγάλη ένδειξη πως είμαι ανασφαλής είναι ότι έχω επιλέξει το τραγούδι σαν επάγγελμα. Άσχετα από την ύπαρξή τους, όμως, κατανοώ ότι πιο σημαντικό είναι να αγαπάμε τον εαυτό µας όπως είναι. Ό,τι υπάρχει πάνω µας είναι για να µας βασανίσει, για να µας πάει παρακάτω, να µας βάλει σε μία διαδικασία σκέψης και ίσως να το αλλάξουμε. Οι ανασφάλειες είναι ωραίο πράγμα. Θα έλεγα απλά να συμφιλιωθούν µε αυτές»

Η δημοφιλής τραγουδίστρια πλέον έχει χάσει σχεδόν 50 κιλά (δείτε την εδώ με κοντό σορτάκι χωρίς ρετούς) και αγαπά ακόμα πιο πολύ τον εαυτό της αφού όπως παραδέχεται το σώμα μας είναι ένα όχημα που μας βοηθάει να ζήσουμε κάποια πράγματα.

Με τρεις τρόπους κατάφερε να αδυνατίσει η Ελεονώρα Ζουγανέλη

  • Γυμνάζεται ακόμα και χωρίς να λατρεύει ιδιαίτερα τη διαδικασία του ''πηγαίνω γυμναστήριο'' αφού πρώτος στόχος της είναι να διορθώσει τις φθορές στο σώμα της.
  • Κάνει φλαμέγκο και έχει το δικό της προσωπικό προπονητή.
  • Προσέχει τη διατροφή της και δεν πέφτει πλέον θύμα του συναισθηματικού φαγητού.