Διονυσία Κούκιου: Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς, το «My style rocks», η εξαφάνιση και η δυναμική επιστροφή

Η εντυπωσιακή Πατρινή γύρισε νέα σελίδα στην ζωή της μακριά από την λαμπερά φώτα και την ματαιοδοξία

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Διονυσία Κούκιου: Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς, το «My style rocks», η εξαφάνιση και η δυναμική επιστροφή

Αναμφισβήτητα μια από τις ωραιότερες γυναίκες που πέρασαν από τα Καλλιστεία, με βούλα και με τίτλο Σταρ Ελλάς... Η Πατρινή κούκλα Διονυσία Κούκιου άφησε την σφραγίδα της στην επικαιρότητα της showbiz και μετά από ένα διάστημα πολύχρονης απουσίας επέστρεψε δυναμικά και δυνατά στο «My style rocks» του ΣΚΑΪ. Το πρώην μοντέλο και νυν επιχειρηματίας με κέντρα σολάριουμ, δίνει την δική της εκδοχή για την ματαιόδοξη πλευρά της δημοσιότητας και μιλάει για την ζωή της σήμερα και τις αλλαγές που έχει κάνει...

Οι συμπαίκτριές της στο «My style rocks», οι κριτές που αγαπάει περισσότερο, ο Στέλιος Κουδουνάρης και η Σοφία Χατζηπαντελή... Η Διονυσία Κούκιου ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις της από τον διαγωνισμό μόδας του ΣΚΑΪ, μιλάει για όλους και όλα όσα έζησε στα πλατό και αναφέρεται σε εμπειρίες που την δίδαξαν να κοιτάει πάντα μπροστά...

Η συνέντευξη της Διονυσίας Κούκιου στο Youweekly.gr

Special thanks στο Che Cocina y Barra Sudamericana (Καραΐσκου 151 Πειραιάς) για την ευγενική φιλοξενία

Διονυσία Κούκιου

Μετά από τόσα χρόνια καριέρας στο modeling πως αποφάσισες να πας στο «My style rocks»;

Επειδή προέρχομαι από τον χώρο της μόδας, θεώρησα ότι το «My style rocks» μου ταίριαζε περισσότερο ως project και θεώρησα πως ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να το κάνω. Ήταν μια εμπειρία εξαιρετική και μια παραγωγή επίσης εξαιρετική. Επομένως γιατί να μην το κάνω; Ποτέ δεν είχα μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μου και δεν μέτρησα ποτέ την καριέρα που λες ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα. Ο χώρος της μόδας, πάντα μου άρεσε, να κάνω πασαρέλα και φωτογραφίσεις, όμως δεν επιδίωξα να γίνω γνωστή. Θεωρούσα ότι ως μοντέλο ήμουνα σα μια κρεμάστρα, που μου έδιναν να βάζω ρούχα και τα έδειχνα, δεν το λέω κακοπροαίρετα, όλα τα μοντέλα σαν κρεμάστρες ενεργούμε.

Γιατί είχες αποχωρήσει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα;

Όταν είδα ότι δεν υπάρχει modeling στην Ελλάδα, για ένα διάστημα αποχώρησα συνειδητά. Κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα δεχτεί πρόταση να πάω στο «Survivor» ωστόσο αρνήθηκα, γιατί δεν ήξερα εάν θα αντέξω. Θεώρησα πως το «My style rocks», μου ταίριαζε καλύτερα.

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στο «My style rocks»;

Όταν είσαι σε ένα χώρο με 10 διαφορετικές γυναικείες προσωπικότητες και χαρακτήρες και συναναστρέφεσαι μαζί τους για πολλές ώρες, κάποιες από αυτές μπορεί και να μην έχουν καμία σχέση με το πως είναι στην πραγματικότητα. Αυτές που φαίνονται καλές μπορεί να έχουν το χειρότερο χαρακτήρα και αυτές που σου φαίνονται «περίεργες» μπορεί να είναι οι καλύτερες. Ορισμένες μπορεί να είναι και λίγο πιο έξυπνες και να δημιουργούν ίντριγκες, γνωρίζοντας ότι «πουλάνε» περισσότερο στην τηλεόραση.

Διονυσία Κούκιου συνέντευξη youweekly.gr

Φόρεμα , Kattis, kattis.gr

Κοσμήματα, ΚΛRKΛLIS Silver Collection, ΚΛRKΛLIS, karkalis.gr

Η Σοφία Χατζηπαντελή πως ήταν, γιατί στα πρώτα επεισόδια είχατε κάποιες κόντρες μεταξύ σας...

Την λατρεύω και με λατρεύει. Ήταν αυθεντική προσωπικότητα και ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει, χαμηλών τόνων αν και συναναστρέφεται με πραγματικούς διάσημους στο εξωτερικό.

Έκλαιγε όταν έφευγε που δεν θα μας ξαναδεί. Ήμασταν η οικογένειά της εδώ, αφού ήταν μόνη της στην Ελλάδα και δεν είχε κανέναν άλλον, δεν είχε φίλους και γνωστούς. Εμείς μετά το γύρισμα επιστρέφαμε στους δικούς μας ανθρώπους ενώ εκείνη επέστρεφε σε ένα ξενοδοχείο, εγώ ομολογώ ότι δεν θα το άντεχα. Δεν ξέρω πως το διαχειριζόταν, είναι ένα νέο παιδί 26 χρονών.

Σε ενόχλησε η κριτική κάποιου;

Όχι, δεν με ενοχλεί καμία κριτική που ακούω, ειδικά από τους κριτές και από τον κ. Κουδουνάρη. Ο κύριος Κουδουνάρης αγαπάει πολύ τις γυναίκες, και μας το έδειχνε. Ασχολούταν με όλες μας, για πολλές ώρες, βέβαια λόγω της χρονικής διάρκειας του προγράμματος δεν γινόταν να προβληθούν όλα.

Το τηλέφωνό σου μετά το «My style rocks» χτυπούσε;

Ναι. Με θυμήθηκαν πολλοί όταν με είδαν στον διαγωνισμό μόδας και είχα πολλές προτάσεις, απλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω.

Διονυσία Κούκιου Σταρ Ελλάς

Η τηλεόραση σε ενδιαφέρει;

Τα προηγούμενα χρόνια δεν με ενδιέφερε καθόλου. Τώρα το συζητώ. Θα ήθελα να κάνω τηλεόραση, αλλά όχι να είμαι ο «καπετάνιος» μιας εκπομπής και να γίνω κεντρική παρουσιάστρια, γιατί δεν έχω την εμπειρία, θα μπορούσα να είμαι σε ένα πάνελ. Στην καθημερινότητά μου πάντως δεν προλαβαίνω να παρακολουθήσω τηλεόραση επομένως δεν ξέρω τι γίνεται στις εκπομπές.

Ο τίτλος της Σταρ Ελλάς στα Καλλιστεία, σε βοήθησε να ανοίξεις τα φτερά σου;

Βέβαια, αλλά δεν αξιοποίησα σωστά τον τίτλο μου. Εάν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα τα έκανα όλα διαφορετικά. Δεν αξιοποίησα τότε σωστά τις καταστάσεις, σήμερα θα τις είχα διαχειριστεί αλλιώς.

Τι σε φρέναρε ώστε να μην προχωρήσεις όπως έπρεπε;

Δεν είχα ποτέ το ψώνιο να γίνω γνωστή και αναγνωρίσιμη. Αυτός ο χώρος, μου ήταν παντελώς αδιάφορος μια ζωή. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν να ανεβαίνω στην πασαρέλα και δεν με ενδιέφερε εάν με γνωρίζουν ή δεν με γνωρίζουν. Ίσως έπρεπε να φύγω στο εξωτερικό για να κάνω καριέρα και να μην μείνω στην Ελλάδα, όπως μου έλεγαν όλοι.

Λάμψη, δημοσιότητα, πάρτι και χλιδάτη ζωή. Τα γνώρισες όλα αυτά;

Ναι τα πάντα. Μια χαρά τα έκανα όλα. Δεν έχω τίποτα αρνητικό να θυμηθώ από αυτόν τον χώρο. Ούτε σεξουαλική παρενόχληση βίωσα, ούτε άβολη στιγμή πέρασα. Οι περισσότεροι που συναναστρεφόμουν άλλωστε ήταν ομοφυλόφιλοι. Την δουλειά μας κάναμε όλοι και μέχρι εκεί...

Τα χρόνια που απουσίαζες σου έλειπε κάτι από τον χώρο της showbiz;

Είχα εξαφανιστεί και ήμουνα ευτυχισμένη. Δεν έβλεπα την ζωή μου κρεμασμένη στα μανταλάκια και δεν έγραφαν ένα σωρό ψέματα και ανακρίβειες για εμένα, όπως έκαναν το διάστημα που ήμουνα στο προσκήνιο. Δεν θέλω να τα θυμάμαι όλα αυτά, γιατί θα τα επαναφέρουν στην δημοσιότητα και θα νευριάσω.

Διονυσία Κούκιου Σταρ Ελλάς πως είναι σήμερα

Είχες όμως δυνατούς έρωτες και σχέσεις που απασχολούσαν την δημοσιότητα...

Ακριβώς όπως το είπες, είχα. Για να μην τους έχω τώρα πια σημαίνει πως δεν ήταν σημαντικοί άνθρωποι για εμένα. Έλεος – κάθε φορά -οι δημοσιογράφοι με πάντρευαν. Αποφάσισα λοιπόν να σταματήσω να μιλάω για την προσωπική μου ζωή και να μιλήσω μόνο όταν θα έχω κάποιον που θα θεωρήσω κατάλληλο για να είναι ο πατέρας του παιδιού μου.

Πρόσφατα έκανες μια ανάρτηση και δήλωσες ότι προχώρησες σε κατάψυξη ωαρίων. Γιατί πήρες μια τέτοια απόφαση;

Είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου. Δεν ξέρεις ποτέ πως σου τα φέρνει η ζωή. Έκανα την κατάψυξη ωαρίων, ώστε κάποια στιγμή που θα θελήσω να κάνω ένα παιδί να έχω τη δυνατότητα και να μην μετανιώσω ό,τι δεν προνόησα κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες.

Επειδή σπούδασες για ένα διάστημα ψυχολογία, τους ανθρώπους γύρω σου έμαθες να τους ψυχολογείς;

Φυσικά και είναι πολύ κακό αυτό. Όποιος έχει άγνοια για τον άλλον είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος.

Φίλες – φίδια συνάντησες στον χώρο;

Όπως όλοι μας, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου αυτό. Έτσι και αλλιώς εμένα οι φίλες μου είναι από την παιδική μου ηλικία και με αυτές συναναστρέφομαι ακόμα, δεν έχουν καμία σχέση με τον χώρο. Ξέρω άλλωστε πως λειτουργεί ο χώρος, δεν μου κάνει πια τίποτα εντύπωση και έχω μάθει να προφυλάσσω τον εαυτό μου.

3 χρόνια πριν σου είχαν επιτεθεί κουκουλοφόροι στο σπίτι σου. Από εκείνο το περιστατικό και μετά άλλαξε κάπως η ζωή σου σε κάποια πράγματα;

Ναι, ήταν μια τραυματική εμπειρία και τώρα πια δεν είμαι τόσο ανέμελη όπως ήμουνα όταν έβγαινα έξω. Το σπίτι μου έκτοτε είναι απόρθητο φρούριο.

Διονυσία Κούκιου Σταρ Ελλάς my style rocks

Το diversity που προώθησε τελευταία και η ελληνική βιομηχανία, σε βρίσκει σύμφωνη;

Φυσικά, όλες οι γυναίκες είμαστε όμορφες. Στους περισσότερους άντρες εξάλλου δεν αρέσουν τα στεγνά σώματα όπως το δικό μου. Δηλαδή οι κοπέλες με παραπάνω κιλά δεν έχουν ψυχή; Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί τίποτα. Δεν με νοιάζει η εξωτερική εμφάνιση κάποιου εδώ και πολλά χρόνια, με ενδιαφέρει η ψυχή του. Στην Ελλάδα υπάρχει και ο ηλικιακός ρατσισμός, κάποιοι θεωρούν πως όποια μεγαλώνει πρέπει να αποσύρεται, ούτε αυτό με νοιάζει καθόλου.

Ψωνίστηκες ποτέ από την δημοσιότητα;

Άντε καλέ! Γιατί να ψωνιστώ; Όλοι ίδιοι είμαστε σε αυτήν την ζωή. Τι παραπάνω δηλαδή είχα εγώ;

Δείτε εδώ backstage βίντεο από την συνέντευξή της στο Youweekly.gr!

Credits:

  • Φωτογραφίες : Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling: Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ -χτένισμα : Εύα Ζαχαριάδου