Νεκρός ο Δημήτρης Κωνσταντίνου: Το όνειρο ζωής τον οδήγησε στον... θάνατο! (photos)

Νεκρός ο Δημήτρης Κωνσταντίνου: Το όνειρο ζωής τον οδήγησε στον... θάνατο! (photos)

Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου έφυγε από την Πάτρα για να ζήσει το όνειρό του. Η τραγωδία στις Άνδεις έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Αργεντινής...

O άτυχος νευροχειρουργός Δημήτρης Κωνσταντίνου είχε πάει για ορειβασία στις Άνδεις όταν σε υψόμετρο περίπου 6.800 μέτρων, στην τοποθεσία που ονομάζεται «Φιλό ντε Γκουανάκο», όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί του κάλεσαν αμέσως βοήθεια αλλά ήταν αργά. Διαβάστε παρακάτω...

Στο σημείο έφθασε ελικόπτερο το οποίο τον παρέλαβε, όμως δεν πρόλαβε να τον μεταφέρει εγκαίρως σε νοσοκομείο της Αργεντινής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο γιατρός υπέστη πνευμονικό οίδημα και τελικά η καρδιά του δεν άντεξε. Είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου από την Πάτρα με παρέα φίλων και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει στη δουλειά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 23 Ιανουαρίου.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη! Μεσολόγγι: Δείτε για πρώτη φορά τον γιατρό εραστή της 44χρονης!

Έφυγε σε ηλικία 59 ετών. Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο του ΙΚΑ της οδού Γούναρη, Ασπασία Μούρτου και γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων.

Η είδηση του θανάτου του Πατρινού έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των ΜΜΕ της Αργεντινής τα οποία μεταδίδουν πληροφορίες για τον τρόπο που έχασε την ζωή του στις Άνδεις.

Δημοσιεύματα για τον θάνατο του Δημήτρη Κωνσταντίνου

Οι πρώτες πληροφορίες που φθάνουν στην Πάτρα είναι ακόμα συγκεχυμένες. Ο Διοικητής του ΠΓΝΠ, Θόδωρος Πισιμίσης, δηλώνει ταραγμένος από την πληροφορία. «Έχουμε όλοι υποστεί ένα μεγάλο σοκ. Είναι κρίμα να χάνεται έτσι ξαφνικά, ένας νέος άνθρωπος κι ένας εξαίρετος επιστήμονας», σημειώνει ο κ. Πισιμίσης.

Δείτε ακόμη: Δολοφόνος Δώρας Ζέμπερη:"Βοήθεια Κινδυνεύει η ζωή μου..."

Ο Δημήτρης Κωνσαντίνου ήταν και λάτρης του ποδηλάτου και είχε λάβει μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις όπως ο γύρος Παρίσι-Βρέστη-Παρίσι απόστασης 1.200 χιλιομέτρων.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντίνου

O Δημήτρης Κωνσταντίνου, είχε γεννηθεί στην Πάτρα (1-1-1959) και αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (1983).

Ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή του στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του Π.Γ.Ν.Π και είναι Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών (1993). Εξειδικεύθηκε στην χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Phoenix – Arizona των ΗΠΑ και είναι μέλος της American Association of Neurological Session (AANS), Congress of Neurological Session (CNS).

Ήταν Διευθυντής των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του Ελληνικού Προγράμματος ATLS (Advance Trauma Life Support) του American College of Surgeon.

Ήταν υπεύθυνος του εκπαιδευτικού προγράμματος ιατρών και φοιτητών, που ασκούνται στην Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική και είναι επιβλέπων σε τέσσερις (4) διδακτορικές διατριβές, που είναι σε εξέλιξη.

Από τον Αύγουστο του 2009 ήταν Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

Δίδασκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Πληροφορική Επιστημών Ζωής» του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είχε 34 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές. Το ερευνητικό του έργο, εστιάζεται στην διερεύνηση το οξειδωτικού στρες και αιματο-εγκεφαλικού φραγμού (πειραματικές εργασίες σε συνεργασία με τη Νευρολογική Κλινική και το Τμήμα Βιολογίας).

Πηγή: thebest.gr