Ειρήνη Λαγούδη: Επαγγελματίας δύτης σαρώνει το βυθό για να βρει το κινητό της 44χρονης!

Ειρήνη Λαγούδη: Επαγγελματίας δύτης σαρώνει το βυθό για να βρει το κινητό της 44χρονης!

Εικόνες από το βυθό της λίμνης στην Τριχωνίδα, στη θέση «Άμμος» όπου βρέθηκε νεκρή η Ειρήνη λαγούδη, έφερε για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, η εκπομπή «Tatiana Live».

Eπαγγελματίας δύτης, σάρωσε τον βυθό της λίμνης (το βάθος της οποίας είναι 58 μέτρα) ώστε να διαπιστώσει τη μορφολογία του εδάφους. Διαβάστε παρακάτω...

Αυτό που ερευνάται, είναι τι απέγινε το κινητό της 44χρονης καθώς 25 ημέρες από τότε που βρέθηκε νεκρή, η συσκευή δεν έχει εντοπιστεί.

Αυτό που εξετάζεται, είναι αν σε περίπτωση που είχε το κινητό μαζί της την μοιραία ημέρα, το πέταξε μόνη της στη λίμνη ή της το πέταξε κάποιος άλλος θέλοντας να «εξαφανίσει» τη συσκευή.

Δείτε ακόμη: Καλοχώρι: Τον δολοφόνο του 22χρονου Παναγιώτη που έπεσε νεκρός σε ραντεβού θανάτου νεαρών ψάχνει ο πατέρας του

Όπως εξήγησε στην εκπομπή ο Γιάννης Λιαρδάκης (επαγγελματίας δύτης), σε μια λίμνη δεν υπάρχουν δυνατά ρεύματα ώστε το αυτοκίνητό της να έχει παρασυρθεί. Το μόνο πρόβλημα στις στατικές λίμνες, είναι το οίζημα που επικάθεται από βροχή, ή από χώμα που προέρχεται ακόμα και από ελαφρύ κυματισμό.

Μάλιστα πρόσθεσε πως «οι λίμνες δεν είναι ιδανικές για κατάδυση καθώς παρουσιάζουν πολύ χαμηλή ορατότητα και επειδή είναι πάρα πολύ στατικές μπορεί ο δύτης να αναμοχλεύσει το οίζημα με το παραμικρό και μετά αργεί πολύ να καταπέσει».

ΠΟΙΑ Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

«Από τη στιγμή που ο δύτης θα μπει στο νερό, στα πρώτα 10 μέτρα μήκος δηλαδή, το βάθος είναι μέχρι 2 μέτρα. Η πρώτη ζώνη που έψαξα ήταν σχετικά ευκολότερη. Είχε καλύτερη ορατότητα, είχε υλικά όπως πέτρα και χώμα και δεν θόλωνε πάρα πολύ εύκολα.Αν κάποιος ήθελε να πετάξει το κινητό, θα ήταν παράδοξο να το πετάξει τόσο κοντά στην ακτή» τόνισε ο Γιάννης Λιαρδάκης.

Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ 15-20 ΜΕΤΡΑ

«Μετά τα 10 μέτρα ξεκινά μια μικρή απόχη, δηλαδή κατηφόρα, όπου το νερό πάει κατευθείαν στα 3,50-4 μέτρα βάθος και μετά πολύ πολύ σταδικακά βαθαίνει περαιτέρω. Από αυτό το σημείο και μετά υπάρχει πολύ έντονη βλάστηση με φύκι που φτάνει έως και τα 60 εκατοστά. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μορφολογία της περιοχής, καθιστώντας αρκετά δύσκολο να βρεθεί ένα κινητό. Χρειάζεται έρευνα που απαιτεί προσπάθεια σπιθαμή προς σπιθαμή».

Η ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 20 ΜΕΤΡΑ

«Το τοπίο στον πυθμένα συνεχίζει να είναι το ίδιο. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη βάση από λάσπη όπου φύονται από πάνω πολύ μεγάλα φύκια. Είναι πολύ πιο σκοτεινά, καθώς το οίζημα εμποδίζει την ακτινοβολία του ήλιου να κατέβει» κατέληξε ο επαγγελματίας δύτης.

star.gr