Πότε θα μπει στους λογαριασμούς μας το δώρο του Πάσχα! Πόσα ακριβώς λεφτά θα πάρεις!

Πότε θα μπει στους λογαριασμούς μας το δώρο του Πάσχα! Πόσα ακριβώς λεφτά θα πάρεις!

Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου θα πρέπει να έχει καταβληθεί το δώρο Πάσχα, το οποίο φυσικά μπορεί να δοθεί από τον εργοδότη και νωρίτερα αν αυτός το επιθυμεί.

Το δώρο δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος και η μη καταβολή του έχει βαρύτατες συνέπειες και κινείται η αυτόφωρη διαδικασία. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Άσχημη εξέλιξη! Αυτοκτόνησε η Έλενα Φραντζή!

Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτώνδηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα που αναφέραμε δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Δείτε ακόμη: Εξελίξεις στην υπόθεση με το σκυλάκι που πέταξαν σε γκρεμό!Τα μαζεύουν οι φαντάροι μετά τις αντιδράσεις για την κακοποίηση!

Στην περίπτωση, όμως, που ένας εργαζόμενος δεν εργάστηκε ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, τότε δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής:

- για αμειβόμενο με μισθό, ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο
- για αμειβόμενο με ημερομίσθιο, για κάθε οκτώ ημερολογιακές ημέρες, διάρκειας σχέσης εργασίας.

Το ΚΕΠΕΑ (Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων) της ΓΣΕΕ έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα.Υπολογίστε το ΕΔΩ>

star.gr