Έκτακτο! Πέθανε ξαφνικά ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος!

Έφυγε από την ζωή ο Γεράσιμος Αγούδημος.

Έκτακτο! Πέθανε ξαφνικά ο εφοπλιστής Γεράσιμος Αγούδημος!

Σε ηλικία 76 ετών απεβίωσε ο γνωστός εφοπλιστής, Γεράσιμος Αγούδημος. Εδώ και πολλά χρόνια, ο Γεράσιμος Αγούδημος είχε μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Ζούσε στη μεγαλύτερη ιταλόφωνη πόλη στο καντόνι Τιτσίνο στη νότια Ελβετία.

Ο γνωστός κι ως καπετάν Μάκης ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα της ακτοπλοΐας. Σπούδασε Ναυτιλιακά σε ιδιωτικό κολέγιο των Αθηνών, ενώ παράλληλα απασχολούνταν στην εταιρεία. Διαβάστε παρακάτω...

Άρχισε την καριέρα του από ναύτης σε πλοία που έκαναν ταξίδια στη Μεσόγειο για να φτάσει να γίνει καπετάνιος και αργότερα πλοιοκτήτης. Η εφοπλιστική του σταδιοδρομία άρχισε με φορτηγά πλοία το 1967, ενώ λέγεται πως κατάφερε να έχει πουλήσει και να έχει αγοράσει μέχρι την ηχηρή πτώση του στόλου του περισσότερα από 250 πλοία.

Δείτε ακόμη: H ανατριχιαστική κίνηση όλων των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη την ώρα της κηδείας του Στέλιου Σκλαβενίτη!

Ξεκίνησε το 1989 στην ακτοπλοΐα με το «Νταλιάνα» και το «Μιλένα», ενώ στην συνέχεια προστέθηκε στο στόλο του η «Δήμητρα», τα ονόματα των τριών θυγατέρων του. Το 1991 προστέθηκε στο στόλο του η επιβλητική «Ροδάνθη», προς τιμήν της συζύγου του Ροδάνθης Αγούδημου.

Αργότερα θα αποκτηθεί το δεύτερο «Δήμητρα», πρώην «Ionian Fantasy» του Στρίντζη σε αντικατάσταση του πρώτου «Δήμητρα» που πουλήθηκε στον Αντώνη τον Αγαπητό.

Η εταιρεία του ναυάγησε και ο Γεράσιμος Αγούδημος είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη για υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.