Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου: «Ορφανό» DNA βρέθηκε στα νύχια της!

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου: «Ορφανό» DNA βρέθηκε στα νύχια της!

Ραγδαίες εξελίξεις έρχονται στο φως, δυο χρόνια μετα τη στυγερή δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Ένα ορφανό DNA που φέρεται να έχει εντοπιστεί στα νύχια της ίσως οδηγήσει στον δολοφόνο.

Ήταν Μάιος του 2016 όταν η 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου βρέθηκε νεκρή και σε προχωρημένη σήψη στο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι. Από τότε μέχρι σήμερα ο δολοφόνος παραμένει άφαντος. Αλλά για πόσο ακόμα; Ένα νέο στοιχείο έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα. Διαβάστε παρακάτω...

Η μεγάλη ανατροπή έρχεται δυο χρόνια μετά. Ένα «ορφανό» γενετικό υλικό που φέρεται να έχει βρεθεί στα νύχια της μετά από εξονυχιστικές έρευνες στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, φέρνει τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση ένα βήμα πιο κοντά στη λύση του άλυτου μυστηρίου της δολοφονίας της.

Δείτε ακόμη: Απίθανο να βρεθεί η μικρή Μαντλίν - «Το πιο καλό μέρος να κρύψεις ένα πτώμα είναι εκεί που εξαφανίστηκε»

Σε ποιον ανήκει όμως το DNA;

«Όταν βρίσκεται γενετικό υλικό στα νύχια υπάρχει πιθανότητα πάνω από 90 % να είναι του δράστη ειδικά αν έχει υπάρξει πάλη και βιασμός’, λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

H Aγραφιώτου πάλεψε με το φονιά και βιαστή της. Στο σημείο του εγκλήματος είχαν βρεθεί ίχνη καταδίωξης. Τη βασάνισε, τη βίασε, τη σκότωσε και την έσυρε σε ένα απόμερο μέρος του παρκινγκ.

Πού κινούνται οι έρευνες

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία που ξεκινάνε οι Πανελλαδικές Εξετάσεις - Όλο το πρόγραμμα!

Oι αρχές προσπαθώντας να σκιαγραφήσουν το προφίλ και την εξαφάνιση του δράστη εξετάζουν τα εξής ενδεχόμενα:

- Ο δράστης να είναι αλλοδαπός και να βρίσκεται πλέον εκτός συνόρων

- Ο δράστης να ήταν τοξικομανής και να έχει φύγει πλέον από τη ζωή

- Ο δράστης να πάσχει από ψυχιατρικές διαταραχές και πλέον να βρίσκεται έγκλειστος σε κάποιο ίδρυμα

Αυτό που έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής, είναι ότι το DNA δεν ανήκει σε κάποιον από τους σεσημασμένους που είχαν συλληφθεί κατά καιρούς, ούτε στον νεαρό «δράκο» του Αμαρουσίου.

star.gr