Μαρτύριο η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα -Πού έχει μποτιλιάρισμα!

Μαρτύριο η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα -Πού έχει μποτιλιάρισμα!

Με αργούς ρυθμούς πραγματοποιείται μέχρι και αυτή την ώρα η επιστροφή των Αθηναίων που είχαν εγκαταλείψει την πρωτεύουσα για τις εορτές του Πάσχα.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, από το μεσημέρι αυξάνεται σταδιακά η κίνηση και στα δύο εθνικά δίκτυα, Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών- Λαμίας, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα η κυκλοφορία των αυτοκινήτων να γίνεται «μετ' εμποδίων», κυρίως στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: "Καλό ταξίδι μανούλα μου" - Σπαράζει καρδιές η κόρη της 37χρονης Μπέλλας που σκοτώθηκε σε τροχαίο ανήμερα το Πάσχα!

Ειδικότερα, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα, από την Κόρινθο μέχρι τα διόδια της Ελευσίνας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μέχρι την Κινέττα. Σύμφωνα με το κέντρο της Τροχαίας, δεν υπάρχει ακινητοποίηση, αλλά τα οχήματα κινούνται με αργούς ρυθμούς.

Στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, είναι επίσης αυξημένη η κίνηση, αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ουρές χιλιομέτρων στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ουρές έχουν σχηματιστεί και στα δύο ρεύματα στα διόδια της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εικοσάλεπτη είναι αναμονή για τους διερχόμενους οδηγούς. Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στα διόδια Καλαβρούζας της Ιόνιας οδού και στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Δείτε εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Nafpaktia news.gr που βρέθηκε πριν λίγα λεπτά στο Αντίρριο , τα διόδια Καλαβρούζας και στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου. Στα αξιοσημείωτα ήταν ότι η μεγαλύτερη ουρά ήταν από το ρεύμα προς Αγρίνιο.

Αυξημένη η κίνηση στην Πατρών-Κορίνθου

Στο αυτοκινητόδρομο της Ολύμπιας Οδού σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η κυκλοφορία διεξάγεται ομαλά μέχρι και την Κόρινθο.

Η εικόνα αλλάζει μετά την Κόρινθου, όπου στον αυτοκινητόδρομο "πέφτουν" τα οχήματα με κατεύθυνση την Αθήνα, προερχόμενα από Τρίπολη, Καλαμάτα κλπ.

Ιδιαιτέρως αυξημένη αυτή την ώρα (5.03μμ) είναι η κίνηση στην Πατρών - Κορίνθου. Στο ύψος των διοδίων του Ισθμού σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων, ενώ με ειδική σήμανση οι οδηγοί ενημερώνονται πως η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη μέχρι και τους Αγίους Θεοδώρους.

Ατελείωτες ουρές στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Κατερίνης

Μετ' εμποδίων γίνεται και η επιστροφή των Θεσσαλονικέων. Στα διόδια των Μαλγάρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Κατερίνης σχηματίζονται ήδη μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και η κατάσταση αναμένεται να γίνει πιο δύσκολη όσο περνάει η ώρα. Κατά διαστήματα οι υπεύθυνοι των διοδίων σηκώνουν τις μπάρες και επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση για να μειώνονται οι ουρές των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τη Μεγάλη Δευτέρα πέρασαν 250.000 αυτοκίνητα από τα διόδια Μαλγάρων.

Δείτε ακόμη: Αμφιλόχιος Αδριανουπόλεως: Τα παιδιά συγκινήθηκαν και αναπτέρωσαν το δικό μου ηθικό!

Τα μέτρα της τροχαίας

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, έχουν παραχωρηθεί περισσότερες θυρίδες στα διόδια, προς Αθήνα, ενώ γίνονται παρεμβάσεις από τους τροχονόμους όπου χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι η φετινή έξοδος ήταν αυξημένη από την περσινή, κατά 50.000 αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή πριν το Σάββατο του Λαζάρου, που υπολογίζεται ότι αρχίζει συνήθως σταδιακά η έξοδος, μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, πέρασαν από τις δύο εθνικές οδούς, 678.000 αυτοκίνητα, ενώ πέρσι, το ίδιο διάστημα είχαν φύγει από την Αθήνα, 628.572 αυτοκίνητα

Πηγή: iefimerida.gr