Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο έγκλημα στην Κύπρο! Οι αμφιβολίες του ιατροδικαστή και η θέση της αστυνομία;

Τι συνέβη;

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο έγκλημα στην Κύπρο! Οι αμφιβολίες του ιατροδικαστή και η θέση της αστυνομία;

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση στην Λευκωσία, με θύμα ένα ζευγάρι!

Ο Μάριος Μαρτσάκης- ιατροδικαστής της οικογένειας των θυμάτων- μίλησε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και εξέφρασε τις αμφιβολίες του, ότι δηλαδή κάτι κρύβουν, αφού δεν μπορούσε να καταλάβει τι έρευνες κάνουν οι ανακριτές που δεν έχουν ολοκληρωθεί σε έξι μέρες. Διαβάστε παρακάτω....

Δείτε ακόμη: Celebrity Travel: To δεύτερο μέρος από το ταξίδι στο Βιετνάμ! Τι θα δούμε στο επεισόδιο....

Ο ίδιος, είπε χαρακτηριστικά: «Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», προσθέτωντας ότι η αυτοψία της σκηνής αποτελεί μέρος της διερεύνησης που του έχει ανατέθει.

«Η εξέταση του χώρου ενός εγκλήματος πολλές φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια τη νεκροψία...Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες; Έχουν περάσει έξι μέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή; Τι έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες; Ποιος αποφασίζει; Υπάρχει κανένας νόμος που να διέπει αυτά τα πράγματα; Όλοι πρέπει να ελέγχονται και στην Εισαγγελία δεν είναι θεοί και πρέπει να ελέγχονται και αυτοί;»

Όσο αφορά την νεκροψία του ζεύγους;

«Δεν συμμετείχαν και οι τέσσερις κυβερνητικοί ιατροδικαστές από την Κύπρο και θα έπρεπε να φέρουμε ιατροδικαστή από το εξωτερικό;», ενώ πρόσθεσε ότι ο κάνει και ο ίδιος αυτοψία μόλις η αστυνομία το επιτρέψει, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θα την κάνω την αυτοψία, απλώς θα την κάνω αργοπορημένα…», συμπλήρωσε.

Με την σειρά του Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης απέρριψε τις καταγγελίες του κ. Ματσάκη σχετικά με την απόκρυψη οτιδήποτε έχει σχέση με την υπόθεση.

Δείτε ακόμη: Survivor Panorama: H Φελίσια Λαπάτη μιλάει για την συμπεριφορά της Μελίνας! « Σας φάνηκε κακιά δηλαδή;» (Βίντεο)

Η δήλωση της αστυνομίας

«Διερευνά τη συγκεκριμένη υπόθεση με σοβαρότητα, επαγγελματισμό και υπευθυνότητα κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την ισχύουσα νομοθεσία και ανακριτική διαδικασία», με σκοπό να διερευνηθεί η υπόθεση έχουν ξεκινήσει εξετάσεις και έρευνες- ενώ έχει ληφθεί και σημαντικός αριθμός καταθέσεων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπολείπεται μεγάλο ανακριτικό έργο,το οποίο βρίσκεται και σε εξέλιξη - γιαυτό το λόγο υπάρχει συνεργασία με την Νομική υπηρεσία.

Επιπλέον οι ανακριτές αποφασίζουν για τις λήψεις καταθέσεων, αλλά και για όλες τις απαραίτητες ενέργεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν- με σκοπό να δώσουν φως στην υπόθεση.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία συνεχίζει το έργο της και κάνει τις απαραίτητες δηλώσεις, οι οποίες δεν επηρεάζουν το ανακριτικό έργο. Τα δημοσιεύματα που είναι επικριτικά ως προς το έργο της Αστυνομίας, αναφέρεται ότι δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και δεν επηρεάζουν την αντικειμενική και ενδελεχή έρευνα της υπόθεσης.

Όσο αφορά την ώρα θανάτου του ζευγαριού, αλλά και το φονικό όπλο- είναι δύο αναπάντητα ερωτήματα, που δεν μπορεί να απαντήσει κάνεις.

Ο κ. Γιώργος Παπαϊωάννου, είναι ο δικηγόρος του 15χρονου και μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr , επισημαίνοντας ότι το παιδί βρίσκεται σε σοκ και είναι ο μοναδικός μάρτυρας της δολοφονίας

Ο ίδιος, είπε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση και εκπροσωπώ τον νεαρό γιο του άτυχου ζευγαριού όπου μου το ζήτησαν από το συγγενικό περιβάλλον του 15χρονου αλλά ήταν επιθυμία και του ίδιου του παιδιού. Μάλιστα θέλω να πω ότι το παιδί αυτή τη στιγμή δεν έχει καν το χαρακτηρισμό του υπόπτου. Είναι σοκαρισμένο από τη δολοφονία των γονιών και δεν χρειάζεται να το πω , είναι αυτονόητο. Επίσης, είναι άγνωστο ποια είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχουν προβεί οι ανακριτικές αρχές».

Η αστυνομία της Κύπρου ξεκαθάρισε το γεγονός ότι το ζευγάρι βρέθηκε στο ίδιο υπνοδωμάτιο, με τον Ανδρέας Αγγελίδης- εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας- να δηλώνει: «Θα συνεχιστεί ο κύκλος των καταθέσεων, θα αξιολογηθούν αυτές οι καταθέσεις και θα αποφασιστεί από τους ανακριτές ο χρόνος λήψης της συγκεκριμένης κατάθεσης».