Εξελίξεις στην υπόθεση της 16χρονης που πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ! Στο Εφετείο Χανίων οι γιατροί...

Επανέρχεται η υπόθεση της  Στέλλας Ακουμιανάκη!

Εξελίξεις στην υπόθεση της 16χρονης που πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ! Στο Εφετείο Χανίων οι γιατροί...

Η υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη- της 16χρονης που πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενώ έφυγε από την ζωή στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου, επανέρχεται.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων επανέρχεται η υπόθεση της κοπέλας, ενώ οι κατηγορούμενοι του ιατρικού προσωπικό του νοσοκομείου στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια και φυλάκιση 3 μηνών. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Στα "μαλακά" ρίχνουν την ξαδέρφη του Πολάκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας! Η ποινή στην αναισθησιολόγο!

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο την Ανάσταση (2011), όπου μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε νυχτερινό μαγαζί, η ίδια με την παρέα της πήγαν σε ένα ερημικό σημείο όπου ήπιε μεγάλη ποσότητα ουίσκι, ενώ το διάστημα αυτό οι νεαροί έκαναν ασέλγησαν εις βάρος της

Αυτό, είχε σαν αποτέλεσμα οι κοπέλα να χάσει τις αισθήσεις της και την μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου ήρθε αντιμέτωπη με οξεία μέθη, ενώ η κατάσταση της χειροτέρεψε και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και κατέληξε ανήμερα του Πάσχα.

Η δίκη είχε αναβληθεί τέσσερις φορές, ενώ στην υπόθεση είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ένας 28χρονος για τον βιασμό της κοπέλας (7 έτη φυλάκιση με αναστολή, μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό). Επίσης, ένας 17χρονος που ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση της Στέλλας Ακουμιανάκη- παρόλο που ο ίδιος στην απολογία του απέρριψε στις κατηγορίες- το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αλλά λόγω ότι ήταν ανήλικος δεν επιβλήθηκε κάποια ποινή φυλάκισης, αλλά αναμορφωτικά μέτρα.

  • Κοινωφελής εργασία 400 ωρών τον χρόνο μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας του
  • Συνεδρία με ψυχολόγο για 2 έτη

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί του Ρεθύμνου πραγματοποιούν απεργία ως ένδειξη συμπαράστασης στους συνάδελφους, ενώ παρακάτω είναι η επίσημη ανακοίνωση:

«Σαν Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των γιατρών του Γ.Ν.Ρεθύμνου ενάντια στις απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις του τελευταίου διαστήματος, οι οποίες επανειλημμένα έχουν στοχεύσει αξιόλογους συναδέλφους με ανυπόστατες ιατρικά κατηγορίες.

Από την ατεκμηρίωτη ιατρικά καταδίκη 4 (!) συναδέλφων για την υπόθεση της άτυχης 16χρονης Στέλλας πριν μερικά χρόνια μέχρι και την πρόσφατη καταδίκη της παιδιάτρου για το θάνατο του μικρού Διονύση στο Ρέθυμνο,γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου de facto ποινικοποίησης της ίδιας της ιατρικής πράξης. Η ιατρική επιστήμη αλλά ενίοτε και η ίδια η κοινή λογική έμοιαζαν ολωσδιόλου να απουσιάζουν από τις εν λόγω δίκες, καθώςδικηγόροι, εισαγγελείς και δικαστές -άνθρωποι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΔΕΟΙ από την ιατρική- φαινόταν να βγάζουν συμπεράσματα, αποφάσεις και πορίσματα κατά το δοκούν.

Δείτε ακόμη: Έγκλημα στον Άγιο Παντελεήμονα: Νεκρή βρέθηκε στο σπίτι της μια γυναίκα!

Στην πρόσφατη μάλιστα καταδίκη της παιδιάτρου από ό,τι μάθαμε η φαντασία έδειχνε να ξεπερνά σε εγκυρότητα την ίδια την πραγματικότητα, αφού η συλλογιστική της απόφασης εντόπιζε συγκεκριμένα ιατρικά αίτια για το θάνατο του ασθενούς εκεί όπου αδυνατούσε να τα βρει ο ίδιος ο..ιατροδικαστής. Υπήρχε η αίσθηση ότι από την έδρα οι γιατροί θεωρούνταν ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίον, ενώ ακόμα και τα πορίσματα καθηγητών πανεπιστημίου που προσήλθαν αυτοβούλως να καταθέσουν δε λήφθηκαν υπόψη.

Και όλα αυτά μετά από εξουθενωτικές ψυχικά και χρηματικά δίκες γεμάτες με επιστημονικές ανακρίβειες, προσβολές στην ιατρική επάρκεια των συναδέλφων —-από ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο- και αυθαίρετες εικασίες . Σαν επιστέγασμα ήρθε και ο συνηθισμένος οχετός από τα γνωστά τηλεδικεία και την εκάστοτε ξεδιάντροπη τηλεντίβα, για να κηλιδώσει -αναίμακτα και εν μέσω των διαφόρων κατώτατης στάθμης κουτσομπολιών- την υπόληψη άξιων και έντιμων συναδέλφων.

Για πολλούς νοσοκομειακούς γιατρούς που τόσα χρόνια παλεύουν να κρατήσουν όρθιο το τσακισμένο από τα μνημόνια ΕΣΥ, που είδαν το μισθό τους να κατρακυλά χρόνο με το χρόνο, που εργάζονται υπερωριακά συνεχώς απλήρωτοι, που στερούνται κατ΄ εξακολούθηση τα ρεπό και τις άδειές τους προκειμένου να βγει το πρόγραμμα εφημεριών, τέτοιες αποφάσεις σαν τις παραπάνω αποτελούν απλά τη σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι.

Ανοίγουν πραγματικά τους ασκούς του Αιόλου και οδηγούν σε δρόμους με εφιαλτικές προοπτικές. Όσοι θεωρούν ότι οι αποφάσεις αυτές θίγουν αποκλειστικά τους εμπλεκόμενους ιατρούς, πλανώνται πλάνη οικτρά, αφού ο κάθε συνάδελφος σε ολόκληρο το πανελλήνιο που ασχολήθηκε ή ενημερώθηκε στοιχειωδώς με το θέμα συνειδητοποιεί την εξής αλήθεια: Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ. Τέτοιες αποφάσεις οδηγούν αναπόδραστα είτε στην επιδείνωση της ήδη διογκούμενης ροής των γιατρών προς τον ιδιωτικό τομέα και το εξωτερικό, είτε σε άσκηση μιας καθαρά ευθυνόφοβης και αμυντικής ιατρικής από τους εναπομείναντες γιατρούς του ΕΣΥ».