Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: Αυτές είναι οι απαντήσεις και τα θέματα της Βιολογίας!

Έτσι ολοκληρώνεται ο «βασικός» κύκλος μαθημάτων

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018: Αυτές είναι οι απαντήσεις και τα θέματα της Βιολογίας!

Με τη Βιολογία ολοκληρώνονται σήμερα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Έτσι ολοκληρώνεται ο «βασικός» κύκλος μαθημάτων.

Την Παρασκευή ξεκινούν οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα με πρώτο προς εξέταση μάθημα τα αγγλικά και ακολουθούν το Σάββατο τα γερμανικά και τα ισπανικά. Διαβάστε παρακάτω...

Δειτε τις απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας Προσανατολισμού

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα Βιολογίας Γενικών Λυκείων

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Βιολογία στο μάθημα προσανατολισμού

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα στη Βιολογία για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων

Το τοπίο των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις περιλαμβάνει πτωτική πορεία των βάσεων, συγκέντρωση βαθμολογίας σε βαθμούς έως και το 15, λιγότερα άριστα και κατακόρυφη άνοδο των Παιδαγωγικών σχολών.

Παρά την αύξηση των θέσεων κατά 5% που μεταφράζεται σε πιο άνετη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έντονος αναμένεται ο ανταγωνισμός για τις πολυπόθητες Ιατρικές σχολές ενώ κλειδί για την εισαγωγή σε αυτές τις σχολές αποτελεί και το μάθημα της Βιολογίας στο οποίο εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι.

Σε οτι αφορά στα εντός των βαθμολογικών Κέντρων οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν οτι η Επιτροπή κάθε Βαθμολογικού Κέντρου μετά την παραλαβή των γραπτών κάθε μαθήματος από τις οικείες ΕΕΔΔΕ, αφού καταγράψει σε σχετική κατάσταση τον αριθμό των γραπτών που παρέλαβε από κάθε Λύκειο – Εξεταστικό Κέντρο, αναμειγνύει τα γραπτά των Λυκείων, τα ταξινομεί κατά 25 σε φακέλους στην πλάτη των οποίων αναγράφεται ο τίτλος του μαθήματος και τα τοποθετεί στον ειδικό χώρο που έχει προετοιμάσει για πρώτη βαθμολόγηση.

Δείτε ακόμη: Ραγδαίες εξελίξεις με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης!

Εφιστάται η προσοχή στα μέλη της Επιτροπής του Β.Κ., ώστε σε κάθε περίπτωση κάθε 25άδα γραπτών να περιλαμβάνει γραπτά διαφορετικών σχολείων προέλευσης. Με ευθύνη των ίδιων των προέδρων των Β.Κ. πρέπει να εξασφαλίζεται το πλήρες ανακάτεμα των τετραδίων, ώστε να μην ταυτοποιείται σε καμία περίπτωση η προέλευση των γραπτών.

Εν συνεχεία ένα ή δύο δέματα των 25 γραπτών, κατά την κρίση και με ευθύνη του μέλους που είναι συντονιστής των βαθμολογητών για το μάθημα την επόμενη ημέρα από αυτή που εξετάστηκε, βαθμολογούνται πειραματικά για το συντονισμό και τη σύγκλιση της κρίσης των βαθμολογητών και αναβαθμολογητών.

Οι διαπιστώσεις από την πειραματική αυτή βαθμολόγηση γνωστοποιούνται και στους βαθμολογητές που ήταν δικαιολογημένα απόντες, από την πειραματική βαθμολόγηση και θα βαθμολογήσουν αυτό το μάθημα ως πρώτη ή δεύτερη βαθμολόγηση ή αναβαθμολόγηση.

Δείτε τα θέματα που έπεσαν στην Βιολογία Γενικής Παιδείας

Πηγή: protothema.gr