Φωτιές Αττική: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά κανείς δεν έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί!

Αποκάλυψη σοκ για τις φωτιές...

Φωτιές Αττική: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά κανείς δεν έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί!

Στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ που δημοσιεύει το ΘΕΜΑ της Κυριακής ότι υπήρχε σχέδιο εκκένωσης για το Μάτι αλλά έμεινε στο συρτάρι προχώρησε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Το σχέδιο εστίαζε στις περιοχές που χτύπησε η φονική φωτιά στο Μάτι στις 23 Ιουλίου αφήνοντας πίσω της εκατόμβη θυμάτων. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Σοκ στη Λαμία: Νεκρός 48χρονος από τροχαίο!

«Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ κανείς εντολή» δήλωσε ο κ. Μπουρνούς ο οποίος έκανε λόγο για μαρτυρίες ότι κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν τους κατοίκους να φύγουν. «Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνού η φωτιά στο Μάτι «δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Δεν κινήθηκαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά ξεκίνησε από σημείο που δεν ήταν πολλά δέντρα γιατί ήταν καμένα. Δεν πολεμήθηκε εκεί που έπρεπε η φωτιά και έτσι ήταν αναπόφευκτη η καταστροφή όταν γύρισε η φορά του ανέμου».

Δείτε ακόμη: Φωτιές Αττική: Στους 89 οι νεκροί - Κατέληξε και 55χρονη εγκαυματίας (βίντεο)

Ο δήμαρχος Ραφήνας επάνελαβε ότι «δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει σχετική εισήγηση ο επιχειρησιακός υπεύθυνος της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο. Αυτό δεν έγινε ποτέ».

«Υπάρχουν 89 νεκροί, δεν μπορεί να μην υπάρχουν ένοχοι. Ντροπή σε όσους επιχείρησαν να αποσείσουν τις ευθύνες από πάνω τους» συνέχισε ο δήμαρχος Ραφήνας προσθέτοντας ότι για τον ίδιο «η Πυροσβεστική έχει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης».

Δείτε ακόμη: Τραγωδία! Συνετρίβη αεροσκάφος! Έχασε τη ζωή της τετραμελής οικογένεια!

Ζήτησε, ακόμα, να αντιμετωπιστούν τα αίτια πρόκλησης της τραγωδίας γιατί, όπως είπε, «αν παραμείνουν τα αίτια θα θρηνήσουμε ξανά νεκρούς».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι «τη Δευτέρα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για αποζημίωση οικοσκευής. Εμείς πετύχαμε για όσους έχουν μεγάλες βλάβες με σπίτια χαρακτηρισμένα κόκκινα ή κίτρινα να πάρουν αποζημίωση 100% χωρίς έλεγχο».

Πηγή: athensmagazine.gr