Με χάρη της Παναγίας στην αγκαλιά των δικών τους τα ξημερώματα μετά από 167 μέρες οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί! (βίντεο)

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στην Τουρκία μετά από 167 μέρες

Με χάρη της Παναγίας στην αγκαλιά των δικών τους τα ξημερώματα μετά από 167 μέρες οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί! (βίντεο)

Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έζησαν το θαύμα της Παναγίας... Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μετά από 167 μέρες κράτησης στις φυλακές της Ανδριανούπολης στην Τουρκία είναι επιτέλους ελεύθεροι!

Τα δυο παιδιά, αφέθηκαν ελεύθερα και στις 3,18 τα ξημερώματα προσγειώθηκαν στο Αεροδρόμιο Μακεδονία όπου τους περίμεναν οι οικογένειες τους αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Φωτιές Αττική: Στους 96 οι νεκροί στο Μάτι -Κατέληξε 68χρονος εγκαυματίας

Τα πλάνα προκαλούν ανατριχίλα και φέρνουν δάκρυα στα μάτια... Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων μετά την περιπέτεια που έζησαν για πέντε ολόκληρους μήνες.

Το θαύμα της Παναγίας, παραμονή της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας έγινε γι'αυτά τα δυο παιδιά και για τις οικογένειες τους.

Οι στιγμές που ακολούθησαν μετά την προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης πραγματικά προκαλούν περηφάνια και συγκίνηση.

Δείτε ακόμη: Φαίη Σκορδά: Η επική τούμπα της ακομπλεξάριστης παρουσιάστριας και το fail κράξιμο!

Το στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές στον Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη μόλις οι δύο στρατιωτικοί αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος. Τα δυο παιδιά, με στρατιωτικό ήθος απέδωσαν χαιρετισμό πρώτα στον Πάνο Καμμένο και μετά έπεσαν στην αγκαλιά των δικών τους ανθρώπων.

Η ώρα της επιστροφής

Μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος που μετέφερε τους δυο Έλληνες από την Ανδριανούπολη στην Ελλάδα το κλίμα ήταν... πανηγυρικό. Τα χαμόγελα και η ηρεμία περίσσευε. Τους δυο στρατιωτικούς συνόδευσαν στην πατρίδα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Το παρασκήνιο πίσω από την αποφυλάκιση

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πίσω από την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών υπάρχει αρκετό παρασκήνιο. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για Αμερικανικές πιέσεις στον Ταγίπ Ερντογάν που δεν του άφησαν περιθώριο να μην απελευθερώσει τους στρατιωτικούς. Ο Ταγίπ Ερντογάν θέλοντας να κατευνάσει τα πνεύματα και να μην δημιουργήσει ένταση, αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση αφού όλοι έκαναν λόγο για αιχμαλώτους εν καιρώ ειρήνης...

Δείτε ακόμη: Στο νοσοκομείο η Νατάσα Καλογρίδη! Τι συνέβη;

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από το αεροδρόμιο Μακεδονία

"Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, ημέρα της Παναγίας, ημέρα της Τήνου του 1940" δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την υποδοχή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και μεταξύ άλλων είπε: "Εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων καλωσορίζουμε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό. Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παραέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτά είναι τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγιάς μας".

Ο Πάνος Καμμένος μετέβη στην Εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Γ' Σώμα Στρατού για να ανάψει ένα κερί, όπως δήλωσε ώστε να ευχαριστήσει για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ανήμερα της γιορτής της Μεγαλόχαρης.

Οι πρώτες δηλώσεις των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δημοσιογράφοι θέλησαν μια δήλωση από τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς. Ο Άγγελος Μητρετώδης διατήρησε χαμηλούς τόνους και αρκέστηκε να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν δίπλα του αλλά και στον Δημήτρη Κούκλατζη όλο αυτό το διάστημα που κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Άγγελος και Δημήτρης πήραν αγκαλιά τις οικογένειες τους και αποχώρησαν...

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις

Μετά την άφιξη τους οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί μετέβησαν στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης για λίγη ώρα και αμέσως μετά πήγαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Το θαύμα της Παναγίας

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί έζησαν παραμονή της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας το θαύμα... Οι γονείς των δύο στρατιωτικών ανέφεραν πως το πρωί της Τετάρτης είχαν πάει στο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμειο για να ανάψουν κερί και να προσευχηθούν για την απελευθέρωσή των παιδιών τους. Στη συνέχεια ταξίδεψαν στην Ορεστιάδα και μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκαν για την απελευθέρωση των παιδιών τους!

Η δίκη

Σε επικοινωνία που είχε ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον διπλωματικό σύμβουλο του προέδρου Ερντογάν, ο δεύτερος τον διαβεβαίωσε ότι αν θα γίνει η δίκη των δύο στρατιωτικων θα γίνει ερήμην και εάν επιβληθεί ποινή δεν θα υπερβαίνει το διάστημα που κρατήθηκαν στις φυλακές Αδριανούπολης.