Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για να προστατευτείτε από τον κυκλώνα!

Ποιες είναι οι οδηγίες;

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας για να προστατευτείτε από τον κυκλώνα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 28.09.2018 17:46

Ακραία καιρικά φαινόμενα επικρατούν σε ολόκληρη τη χώρα, με θυελλώδεις ανέμους, που φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ, και ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και γενικότερα όσο βρίσκονται έξω από το σπίτι, και να ενημερώνονται διαρκώς για τις οδηγίες προστασίας. Διαβάστε παρακάτω...

Ειδικότερα, η ΓΓΠΠ συνιστά:

·Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
·Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
·Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
·Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δείτε ακόμη: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας! Πού θα χτυπήσει; (Βίντεο)

Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
·Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
·Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δείτε ακόμη: Στην εντατική το 5χρονο αγοράκι που έπεσε από τον δεύτερο όροφο!

Κύμα άνω των 11 μέτρων αναμένεται να προκαλέσει ο μεσογειακός κυκλώνας

Το κέντρο του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφώντα», όπως τον ονομάζει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να φθάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.

Το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Share