Πολυτεχνείο: Κλειστοί σταθμοί μετρό και δρόμοι! Γεμίζει η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς!

Δρακόντεια μέτρα!

Πολυτεχνείο: Κλειστοί σταθμοί μετρό και δρόμοι! Γεμίζει η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς!

Η 45η επέτειος του Πολυτεχνείου αναμένεται να επηρεάσει κατά πολύ την καθημερινότητα όλων στην Αθήνα, αφού αστυνομία, μέσα μεταφοράς και πανεπιστήμια λαμβάνουν μέτρα.

Ενδεικτικό είναι πως για μία ακόμα φορά το κέντρο της Αθήνας θα μετατραπεί σε φρούριο με 5.000 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. Διαβάστε παρακάτω...

Παράλληλα, εξαιτίας της διακοπής κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες οδούς της Αθήνας θα υπάρξουν αλλαγές και αναπροσαρμογές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς.
Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν, για τα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, ενώ πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς drones αλλά και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., για την κατόπτευση της περιοχής και προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Στα Εξάρχεια θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί, που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις, αλλά και κτίρια τα οποία είναι υπό κατάληψη.

Δείτε ακόμη: Καιρός: Σε πτώση η θερμοκρασία σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου! Χιόνια και βροχές!

Η «αυτοπροστασία» αστυνομικών

Επιπλέον, ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει την παρουσία ισχυρών δυνάμεων στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαίτερα έξω από αστυνομικά τμήματα και κτίρια κρατικών υπηρεσιών.

Οι αστυνομικοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί για:

επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων,
κτιρίων αστυνομικού ενδιαφέροντος,
μεμονωμένων αστυνομικών δυνάμεων,
ορμητήρια κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.
Τι σχεδιάζουν οι αντιεξουσιαστές


Στην ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν πως το σχέδιο των αντιεξουσιαστών για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

καταλήψεις σε αίθουσες του Πολυτεχνείου,
συγκέντρωση πολεμοφοδίων,
καμία συμμετοχή στην πορεία,
εκδηλώσεις επιθέσεων μέσα από το πανεπιστημιακό ίδρυμα,
δημιουργία ορμητηρίων κουκουλοφόρων μέσα σε καταλήψεις.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την «45η Επέτειο του Πολυτεχνείου», πραγματοποιούνται έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, Οι ρυθμίσεις, το Σάββατο 17-11-2018 κατά την ημέρα της πορείας, θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Δείτε ακόμη: Ζώδια: Τι μας περιμένει σήμερα, Σάββατο 17 Νοεμβρίου;

Αλλαγές και στα δρομολόγια των Μέσων Μεταφοράς

Σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστοί θα παραμείνουν προσωρινά τρεις σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ. για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις εκδηλώσεις για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, θα κλείσουν διαδοχικά οι παρακάτω σταθμοί «Μέγαρο Μουσικής» στις 15:00, «Ευαγγελισμός» στις 16:30 και «Σύνταγμα» στις 16:30.

Πηγή: Iefimerida.gr