Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πένθος σε όλη τη χώρα! Έφυγε η γυναίκα - σύμβολο ανθρωπιάς της χώρας!

Έγραψε ιστορία με μια της κίνηση!

Πένθος σε όλη τη χώρα! Έφυγε η γυναίκα - σύμβολο ανθρωπιάς της χώρας!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 16.01.2019 14:16
Follow us on Google News

Η Μαρίτσα Μαυροπούλου, η γιαγιά – σύμβολο της Λέσβου αλλά παράλληλα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, έφυγε από τη ζωή.

Η κ. Μαρίτσα έγινε παγκόσμια γνωστή, ύστερα από τη δημοσίευση της φωτογραφίας που την δείχνει μαζί με άλλες δυο γιαγιάδες να φροντίζουν ένα προσφυγόπουλο, την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχο, καθώς μόλις έχουν φτάσει με μια λέμβο από τα τουρκικά παράλια. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: GNTM: Ποια παίκτρια άφησε τις πασαρέλες και επέστρεψε στην παλιά της δουλειά; (Βίντεο)

Η αγαπημένη γιαγιά της Λέσβου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών και οι συγχωριανοί της θα της πουν το τελευταίο αντίο αύριο στη Σκάλα Σκαμιάς, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Σαρόγλου δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου πως « θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους».

Η φωτογραφία με την κ. Μαρίτσα και τις άλλες δυο γιαγιάδες έκανε τον γύρο του κόσμου τον Οκτώβριο του 2015 και οι τρεις ηλικιωμένες γυναίκες έγιναν σύμβολο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Δείτε ακόμη: Χριστίνα Μπόμπα: Το boomerang με την φουσκωμένη κοιλίτσα που έγινε viral!

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες της Λέσβου είχαν δηλώσει πως «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι», ενώ η κ. Μαρίτσα είχες αφηγηθεί για το περιστατικό πως “ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα»

Πηγή: lesvosnews

Share