Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς ανακοίνωσε το δελτίο του Mega τη κρίση στα Ίμια; (Βίντεο)

Όλα όσα προβλήθηκαν...

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς ανακοίνωσε το δελτίο του Mega τη κρίση στα Ίμια; (Βίντεο)

Το Mega με έκτακτα δελτία και ανταποκρίσεις από την Τουρκία και τη Βουλή ενημερώνει για το τι συμβαίνει στα Ίμια. Η αγωνία είναι στο κατακόρυφο ειδικά μόλις έγινε γνωστό πως Τούρκοι κομάντος αποβιβάστηκαν στα Ίμια.

Το πρώτο έκτακτο δελτίο-Τούρκοι αποβιβάστηκαν στα Ίμια. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Αποτροπιασμός στην Χαλκίδα! Χτύπησαν και λήστεψαν ανυπεράσπιστη κωφάλαλη!

Στο πρώτο έκτακτο δελτίο η Έλενα Κατρίτση είχε τηλεφωνική επικοινωνία με Κωνσταντινούπολη και την Αριάννα Φερεντίνου, η οποία ανέφερε ότι είχε εμφανιστεί στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέροντας ότι η Τουρκία διατηρώντας την ψυχραιμία της αναγκάστηκε να αποβιβάσει αρκετές δυνάμεις σε ένα από τα δύο νησιά, στα οποία κυμάτιζε η ελληνική σημαία για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο Τούρκος εκπρόσωπος είπε: «Αν οι Έλληνες επιθυμούν να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να επιστρέψουμε στο καθεστώς που υπήρχε προηγουμένως, δηλαδή να μην υπάρχουν ελληνικές δυνάμεις στα νησιά και να μην κυματίζει η ελληνική σημαία».

Την ίδια ώρα στη Βουλή πραγματοποιούνταν κυβερνητική σύσκεψη ενώ είχε γίνει γνωστό πως υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον Μπιλ Κλίντον, ο οποίος του είπε ότι θα έκανε ότι μπορούσε για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Ο Σημίτης του απάντησε ότι ο ελληνικός στόλος δε θα υποχωρούσε πριν φύγουν οι Τούρκοι, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Δείτε ακόμη: Ίμια: Έκοψαν την σύνταξη στον 24χρονο γιο του ήρωα αντιπλοιάρχου Καραθανάση!

Και 2ο έκτακτο δελτίο και ο άγνωστος αριθμός των κομάντος

Νέα διακοπή στο πρόγραμμα και σύνδεση με Τουρκία. Η ανταποκρίτρια του Mega ενημερώνει πως ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ντενίζ Μπαϊκάλ, επικοινώνησε με το πρώτο κανάλι της τουρκικής τηλεόρασης και δήλωσε: «Απαιτούμε από την Ελλάδα να αποσύρει τα στρατεύματά της και τα σκάφη της. Αν κάνουν κάτι τέτοιο οι Έλληνες θα κάνουμε και εμείς το ίδιο».

Την ίδια ώρα τουρκικό κανάλι μετέδωσε ότι ήταν 22 κομάντος ενώ άλλο μετέδωσε ότι ήταν 40.

12 Τούρκοι στα Ίμια και τρίτο έκτακτο δελτίο

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες το Mega διακόπτει ξανά το πρόγραμμα και στη νέα σύνδεση ανταποκρίτρια στην Τουρκία μετέδωσε πως πριν από 5 λεπτά ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε νέα τηλεφωνική συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση και είπε ότι υπάρχουν αρκετές δυνάμεις Τούρκων στη νησίδα που αποβιβάστηκαν πριν από μερικές ώρες. «Είναι αρκετοί για να υπερασπιστούν τη σημαία μας και περισσότεροι από τους Έλληνες».
Τελικά στη συνέχεια αποκάλυψε ότι είναι 12 και είπε ότι ελπίζει ότι δε θα χρειαστεί να στείλουν ενισχύσεις.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο παρακάτω βίντεο...

Πηγή: iefimerida