Υπόθεση Γιακουμάκη: Απίστευτη ατάκα από τους κατηγορούμενους! «Εμείς δεχτήκαμε bullying»! (Βίντεο)

Ραγδαίες εξελίξεις!

Υπόθεση Γιακουμάκη: Απίστευτη ατάκα από τους κατηγορούμενους! «Εμείς δεχτήκαμε bullying»! (Βίντεο)

Τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη εκφράζουν οι εννέα κατηγορούμενοι Κρητικοί, οι οποίοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» του Ηρακλείου, πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά κι έναν ακόμα, που διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα. Όλοι τους ηλικίας από 20 έως 24 ετών, οι οποίοι θα απολογηθούν για τα βασανιστήρια στα οποία φέρονται να υπέβαλαν συστηματικά τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Διαβάστε παρακάτω...


Οι νεαροί πρώην σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, υποστηρίζουν μέσω των συνηγόρων υπεράσπισής τους, πως είναι συντετριμμένοι ψυχολογικά και στιγματισμένοι κοινωνικά.

Μάλιστα αναφέρουν πως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν φίλος τους και πως στην πραγματικότητα εκείνοι έπεσαν θύματα πραγματικού bullying από την ώρα που έγινε γνωστή η «ατυχής ποινική εμπλοκή τους».

Τονίζουν ακόμα, πως κατά τη διάρκεια της διετούς φοίτησής τους στα Ιωάννινα, ποτέ δε βιαιοπράγησαν σε βάρος του άτυχου Βαγγέλη και ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.

Δείτε ακόμη: Καιρός: Με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας μπαίνει ο Φεβρουάριος!

Παρόλα αυτά οι ίδιοι δε θεωρούν υπεύθυνο τον Βαγγέλη ή την οικογένειά του για όλη αυτήν την ταλαιπωρία, κατανοώντας ότι αυτή εκπορεύεται από εξωδικαστικά κέντρα διαμόρφωσης συνειδήσεως, όπως αναφέρουν. Μάλιστα, εκφράζουν τη λύπη και τη συντριβή τους για την απώλεια του φίλου τους, τον οποίο διατηρούν στην καρδιά τους με τις καλύτερες αναμνήσεις, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.


Αυτό αναφέρουν οι δικηγόροι Γιώργος Κοκοσάλης και Γιάννης Χατζηδάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπεράσπιση κάποιων εκ των κατηγορουμένων, σε γραπτή δήλωσή τους στην εφημερίδα «Πατρίς».

Το κατηγορητήριο πάντως δε συμμερίζεται την ίδια άποψη με τους εννέα Κρητικούς.


Στη δικογραφία, περιγράφονται με λεπτομέρειες τα βασανιστήρια, τα οποία φέρεται να υπέφερε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Οι εννέα Κρητικοί, κατηγορούνται μεταξύ άλλων, πως τον είχαν κλείσει μέσα στην ντουλάπα, σε δωμάτιο της Εστίας, και τον υποχρέωναν να κάνει το «τζουκ-μποξ» και να τραγουδάει, ρίχνοντας κέρματα. Παρά τα παρακάλια του Βαγγέλη να τον ελευθερώσουν, εκείνοι φέρονται να τον κρατούσαν εγκλωβισμένο.


Το κατηγορητήριο αναφέρει, επίσης, και μία άλλη περίπτωση, στην οποία οι Κρητικοί φέρονται να τον είχαν ρίξει στο πάτωμα και να του είχαν δέσει στον λαιμό ένα σχοινί ενώ τον χτυπούσαν στο πρόσωπο με μία βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια.

Υπάρχουν ακόμα περιστατικά στα οποία κατηγορούνται ότι του έριχναν σφαλιάρες ή κλωτσιές, του κολλούσαν στο κεφάλι μονωτική ταινία.

Δείτε ακόμη: Γιώργος Παπαδάκης: Aπίθανο πέσιμο σε τηλεθεατές της εκπομπής του! Τι έπαθε; (Βίντεο)

Για την υπόθεση, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, η οποία δεν έχει προσωποποιηθεί. Η κύρια ανάκριση για την βασική υπόθεση της ανθρωποκτονίας, βρίσκεται σε εξέλιξη, ανέφεραν στο κεντρικό δελτίο του star.

Το χρονικό της υπόθεσης που σόκαρε την Ελλάδα
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός περίπου ένα μήνα αργότερα, στις 15 Μαρτίου, με τραύματα από μαχαίρι.

Πιστεύεται ότι είχε πέσει θύμα bullying και λεκτικού εκφοβισμού, τα οποία ήταν και τα αίτια της εξαφάνισης και του θανάτου του. Η υπόθεσή του απασχόλησε έντονα τα μέσα ενημέρωσης και τα κοινωνικά δίκτυα.

Η εξαφάνιση του Γιακουμάκη ανακαλύφθηκε από την μητέρα του η οποία τηλεφωνούσε στο κινητό του, αλλά δεν έπαιρνε απάντηση.Την ίδια ημέρα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Γιακουμάκη.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής ξεκίνησε στα τηλεοπτικά δίκτυα η προβολή κάρτας στοιχείων του Γιακουμάκη για την διευκόλυνση των ερευνών εντοπισμού, ενώ διάφορες μαρτυρίες τον ήθελαν να βρίσκεται σε διάφορα σημεία της Ελλάδας.


Κατά τη διάρκεια των ερευνών αποκαλύφθηκαν τα περιστατικά βίας και εκφοβισμού εναντίον του Γιακουμάκη, τα οποία θεωρείται ότι ήταν τα αίτια που τον ώθησαν να εξαφανιστεί. Οι έρευνες είχαν διάρκεια 40 μέρες.

Τελικά, στις 15 Μαρτίου του 2015, εντοπίστηκε το πτώμα του Γιακούμακη, 800 μέτρα μακριά από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Η είδηση συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο και χιλιάδες άτομα αποχαιρέτησαν τον Γιακουμάκη μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κηδεύτηκε δύο ημέρες μετά, στις 17 Μαρτίου.