Έγκλημα στη Ρόδο: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους κατηγορούμενους!

Έγκλημα στη Ρόδο: Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τους κατηγορούμενους!

Tη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στους κατηγορούμενους για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, παρήγγειλε με διάταξή της, η τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Οι κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους την 7η Δεκεμβρίου 2018 έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Διαβάστε παρακάτω...

Η τακτική Ανακρίτρια, μετά την υποβολή και σχετικών αιτημάτων από τους συνηγόρους τους, παρήγγειλε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης σε ψυχίατρο του καταστήματος κράτησης Γρεβενών, ο οποίος περιλαμβάνεται σε κατάλογο πραγματογνωμόνων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, για να προβεί στην εξέτασή τους και να αποφανθεί, σχετικά με την ψυχική και διανοητική κατάστασή τους, αν πάσχουν από κάποια ψυχιατρική πάθηση, η οποία επιδρά στον καταλογισμό τους καθώς και για τον δείκτη νοημοσύνης τους.

Επιπλέον, ο ίδιος πραγματογνώμονας εντέλλεται να διενεργήσει όποια ιατρικώς ενδεδειγμένη μέθοδο κρίνει ο ίδιος για να αποφανθεί για τυχόν εξάρτησή τους από διάφορες ουσίες ναρκωτικές ή μη.

Στο μεταξύ, συγκλονίζει μαρτυρία για τη δράση του 21χρονου Ροδίτη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. Φίλος του 21χρονου κατηγορούμενου απεκάλυψε ότι η δράση του Ροδίτη ήταν κοινό μυστικό στο νησί. «Είναι γνωστό ότι κυνηγούσε κορίτσια», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, φίλος του Ροδίτη.

Πηγή: athensmagazine.gr