Προσοχή: Μεγάλη τηλεφωνική απάτη! Αν σας πουν αυτή τη φράση κλείστε τους το τηλέφωνο! (βίντεο)

Τεράστια προσοχή με τη νέα τηλεφωνική απάτη!

Προσοχή: Μεγάλη τηλεφωνική απάτη! Αν σας πουν αυτή τη φράση κλείστε τους το τηλέφωνο! (βίντεο)

Νέα τηλεφωνική απάτη έχουν βρει οι επιτήδειοι και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην πέσετε θύματα!

Οι δράστες έχουν βρει τρόπο προκειμένου να σας «δέσουν» και να μπλέξετε άσχημα! Διαβάστε παρακάτω...

Μια νέα τηλεφωνική απάτη εξαπλώνεται στην Ευρώπη, θύμα της οποίας έχουν ήδη πέσει χιλιάδες πολίτες στις ΗΠΑ. Οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και προειδοποιούν τους πολίτες.
Η απάτη είναι απλή: Λαμβάνετε τηλεφώνημα από κάποιον τοπικό αριθμό. Στη συνέχεια, ο συνομιλητής σας, σας ενημερώνει ότι η κλήση καταγράφεται και σας λέει το όνομά του και την εταιρεία που εργάζεται.

Αν σας κάνει αυτή την ερώτηση, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο, διότι, αν απαντήσετε «ναι», τότε κινδυνεύετε η ηχογράφηση να μονταριστεί και η εταιρεία να σας «δέσει» με φωνητικό συμβόλαιο, αντίστοιχο με το «Συμφωνώ» που «κλικάρουμε» στο τέλος των Όρων Χρήσης κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή μας.

Οι απατεώνες που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο επιχειρούν να χρεώσουν τα θύματά τους για υπηρεσίες και προϊόντα και στη συνέχεια απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς έχουν στα χέρια τους την ηχογραφημένη συνομιλία.

Μάλιστα, στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις που οι απατεώνες χρησιμοποιούν την ηχογράφηση της φωνής του θύματος για την έκδοση πιστωτικών καρτών!

Απάτη μαμούθ στη Θεσσαλονίκη! ''Μαϊμού'' υπάλληλοι της ΔΕΗ άρπαξαν πάνω από 14.000 ευρώ!

Αυτόφωρη σύλληψη τριών από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και «Ζ» για κλοπής από διαμέρισμα ηλικιωμένων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας 34, 26 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι δράστες εμφανίζονταν σε ηλικιωμένους ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και προφασιζόμενοι διάφορες δικαιολογίες (έλεγχο ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κλπ) ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Από την αστυνομική έρευνα, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης, διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβησαν, από 23 Ιουλίου , σε τρεις περιπτώσεις κλοπών από οικίες κυρίως ηλικιωμένων, στις περιοχές του κέντρο πόλεως Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, από τις οποίες αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αξίας 14.750 ευρώ περίπου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.