Ανείπωτη θλίψη: Νεκρός 14χρονος αναβάτης σε τραγικό δυστύχημα

Βαρύ πένθος...

Ανείπωτη θλίψη: Νεκρός 14χρονος αναβάτης σε τραγικό δυστύχημα

Θρήνος και οδύνη στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από τον θάνατο του 14χρονου οδηγού αγώνων Μάρκος Γκαρίδο.

Ο νεαρός οδηγός άφησε την τελευταία του πνοή στο γενικό νοσοκομείο της πόλης Χέρεθ της Ισπανίς. Διαβάστε παρακάτω...

Ήταν ένα από τα μεγάλα ανερχόμενα ταλέντα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Σε αγώνα για το πρωτάθλημα «Andalusia Supersport 300», ο Γκαρίδο είχε πτώση στον 6ο γύρο.

Ένας διερχόμενος οδηγός έπεσε επάνω του με τη μηχανή και το αποτέλεσμα ήταν να τον τραυματίσει στο στήθος και στον λαιμό.

Ο αγώνας σταμάτησε αμέσως και ο 14χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο. Παρ' όλα αυτά δεν τα κατάφερε κι έχασε τη μάχη.

Η ομοσπονδία μοτοσικλετιστών της Ανδαλουσίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποίησε ότι ο 14χρονος οδηγός έφυγε από τη ζωή μία ώρα μετά το δυστύχημα.

Νωρίτερα είχε προκαλέσει σοκ η είδηση του θανάτου γνωστού τραγουδιστή. Δείτε εδώ:

Σοκ: Νεκρός πασίγνωστος τραγουδιστής

Πένθος: Πέθανε ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός

Θρήνος για τους πιστούς σε ολόκληρο τον πλανήτη λόγω του θανάτου του Αρχιεπίσκοπου.

Μετά από μάχη με την επάρατη νόσο «έσβησε» τα 83 του χρόνια χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, μια εμβληματική φυσιογνωμία της ορθοδοξίας υπέκυψε σημερα έπειτα απο πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 83 ετών.

Τοποθετήθηκε Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας απο το Οικουμενικό Πατριαρχείο στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και στο διάστημα αυτό αναδιοργάνωσε πλήρως την Αρχιεπισκοπή, θεμελίωσε πολλούς νέους ναούς, ίδρυσε γηροκομεία και ημερήσια ελληνικα σχολεία ενώ έδωσε έμφαση και στην δίαδωση του Ελληνικού Πολιτισμού στο εξωτερικό. Στα πρωτα χρόνια της θητείας του στην Αυστραλία έδωσε σκληρές μάχες με κοινότητες και ομογενειακούς παράγοντες αλλά επι ημερών του επήλθε εξομάλυνση των σχέσεων σχεδον με το σύνολο των κοινοτήτων.

Ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός διακρίθηκε ως ποιητής και υπέγραφε ως Στυλιανός Χαρκιανάκης. Ήταν εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο διάλογο με τους ρωμαιοκαθολικούς για την γεφύρωση των σχέσεων των δύο εκκλησίων.

Μετά το θάνατο του Αρχιεπισκόπου είναι σχεδόν βέβαιο πως θα επέλθουν σημαντικες αλλαγές στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Η είδηση του θανάτου έπεσε σα βόμβα στην δεξίωση του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην Μελβούρνη απόψε το βράδυ όπου ήταν παρόντες και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ και ο Β Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο 2018 ο Αρχιεπίσκοπος Στυλιανός είχε συναντηθεί με τους συνεργάτες του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή για να τους ενημερώσει για την πορεία της υγείας του όπου τους παρακάλεσε να αναπέμψουν τις προσευχές τους στον Θεό όπως ο ίδιος προσεύχεται για αυτούς. Στην συνάντηση παρέστησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Δορυλαίου κ. Νίκανδρος και Μηλιτουπόλεως κ. Ιάκωβος.

Την ανακοίνωση του θανάτου του έκανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουικ στην δεξίωση του Προξενείου στην Μελβούρνη όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ειδικό αφιέρωμα θα εχουμε στην έκδοση της Πέμπτης.

Δείτε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr!