Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Θα χορηγηθεί ή όχι τελικά; Όλη η αλήθεια!

Αυτό σίγουρα σας ενδιαφέρει όλους!

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Θα χορηγηθεί ή όχι τελικά; Όλη η αλήθεια!

Τι θα συμβεί τελικά με το έκτακτο επίδομα Πάσχα; Θα χορηγηθεί ή όχι τελικά; Όλη η αλήθεια!

Αλαλούμ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής έκτακτου επιδόματος σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, υπό τη μορφή δώρου Πάσχα. Διαβάστε παρακάτω...

Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις Πετρόπουλου, στο πλαίσιο συνέντευξης στο ραδιόφωνο News247, των οποίων όπως αποδείχθηκε δεν υπήρξε καμία συνεννόηση, ήταν άμεσες, τόσο από το υπουργείο Οικονομικών, το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το υπουργείο Εργασίας, με την κυβέρνηση να «αδειάζει» σύσσωμη τον υφυπουργό Εργασίας και να αναγκάζουν και τον ίδιο σε διευκρινιστική δήλωση.

«Ουδέποτε δήλωσα ότι πρόκειται να καταβληθεί «Δώρο Πάσχα» στους συνταξιούχους» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε αναφερικά με τη «δήθεν καταβολής «Δώρου Πάσχα» στους συνταξιούχους», όπως υποστήριξε ο ίδιος. Ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε ότι ο ίδιος υπογράμμισε ότι «τα θέματα αυτά αποτελούν αντικείμενο της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ο οποίος τα ανακοινώνει».

Δώρο Πάσχα ΟΑΕΔ: Ανάσα για τους ανέργους! Αυτό είναι το ποσό που θα πάρουν!

Σημειώνεται ότι ο Τ. Πετρόπουλος δήλωσε το πρωί της Τρίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247, ότι «ακούγεται και λένε πολλοί ότι θα δώσουμε εκτάκτως ένα επίδομα, διότι υπάρχει ένα μέρος που μπορούμε να δώσουμε». Ο ίδιος πρόσθεσε πως «αυτές είναι αποφάσεις που σχεδιάζονται κεντρικά και ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει», αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο καταβολής επιδόματος, υπό τη μορφή δώρου Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

«Πρώτη φορά το άκουσα. Ρωτήστε τον κ. Πετρόπουλο», απάντησε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κληθείς να σχολιάσει αν τελικά υπάρχει στο σχεδιασμό της κυβέρνησης η καταβολή επιδόματος Πάσχα σε συνταξιούχους και εργαζόμενους στο Δημόσιο, ενώ αντίστοιχα κυβερνητικές πηγές δήλωναν επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός. Αντίστοιχα άγνοια για το θέμα δήλωσε και το υπουργείο Εργασίας.

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πόσο είναι τελικά, πότε και ποιοι θα το λάβετε!

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, θα γίνει τελικά η πληρωμή των δικαιούχων του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 28 Φεβρουαρίου 2019. Το ποσό των 54.038.115,37 ευρώ θα καταβληθεί σε 262.283 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 560.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr