Καιρός σήμερα: Βροχές,καταιγίδες και τσουχτερό κρύο! Ποιες περιοχές θα "σαρώσει" η κακοκαιρία;

Προσοχή! Σας ενδιαφέρει!

Καιρός σήμερα: Βροχές,καταιγίδες και τσουχτερό κρύο! Ποιες περιοχές θα

Ο καιρός σήμερα περιλαμβάνει βροχές, καταιγίδες και πολύ τσουχτερό κρύο! Δείτε αναλυτικά ποιες περιοχές θα "σαρώσει" η κακοκαιρία!

H κακοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με την ΕΜΥ να έχει ήδη εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Διαβάστε παρακάτω...

Πιο συγκεκριμένα θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα, στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο και σταδιακά από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 7-9 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6-8 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 5-7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα στα βόρεια θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6-8 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Έκτακτο δελτίο καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου! «Θα χιονίσει στην...»

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στην ανατολική και νοτιά Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά και τα νοτιά 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και από τα δυτικά σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νοτιά.
Ανεμοι: Ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία 6-7 μποφόρ και στα δυτικά 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές προς το μεσημέρι. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές στα Δωδεκάνησα τη νύχτα.
Ανεμοι: Στα βόρεια, ανατολικοί- βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία 7-8 μποφόρ και τη νύχτα πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νοτιά από βόρειες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε ανατολικούς- νοτιοανατολικούς 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Ανατολικοί- βορειοανατολικοί 4- 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα 6-7 μποφόρ και στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Ανατολικοί 4-5 μποφόρ και στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι 6-7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς Κέλσιου.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού! Από πού ξεκινά η κακοκαιρία;

Ο Χειμώνας είναι πάλι εδώ! Ραγδαία μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση...

1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

α. Την Πέμπτη (28-03-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του νοτίου Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι την υπόλοιπη Πελοπόννησο.


Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) και την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

β. Την Παρασκευή (29-03-2019)

Τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) τις πρωινές ώρες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, που από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

2. Τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους: που η ένταση τους θα φτάσει τα 8 και βαθμιαία την Πέμπτη (28-03-2019) αρχικά στο Ιόνιο και μέχρι το βορά στο Αιγαίο, τα 9 μποφορ.

Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται στο Ιόνιο από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ στο Αιγαίο οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου (30-03-2019).

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr

ΠΗΓΗ iefimerida.gr