Έρχεται νέο επίδομα παιδιού! Ποιοι θα το πάρετε;

Αποφασίστηκε από τον ΟΠΕΚΑ!

Έρχεται νέο επίδομα παιδιού! Ποιοι θα το πάρετε;

Ο ΟΠΕΚΑ αποφάσισε να χορηγήσει νέο επίδομα παιδιού! Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Το ποσό θα φτάνει τα 100 ευρώ. Διαβάστε παρακάτω...

Ο ΟΠΕΚΑ θα χορηγεί 100 ευρώ μηνιαίως ανά παιδί (+100 ευρώ σε περίπτωση ενοικίου). Βασικό εισοδηματικό κριτήριο για τη χορήγηση είναι τα 15.000 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για ένα παιδί και 20.000 ευρώ για δύο. Για τη χορήγησή του θα συνυπολογίζεται το αντίστοιχο επίδομα που δίδει ο ΟΠΕΚΑ.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο γονέας που κάνει αίτηση να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Για την καταβολή από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πρέπει ο αιτών γονέας να προσκομίσει την ηλεκτρονική κατάσταση που θα του εκδίδει ο ΟΠΕΚΑ, στον οποίο θα πρέπει να απευθύνεται κατ’ αρχάς. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται η αφαίρεση του όποιου ποσού καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ, μετά την καταβολή του δεύτερου διμήνου κάθε έτους, οπότε και διαμορφώνονται τα τελικά ποσά πληρωμής, σύμφωνα με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του προηγούμενου έτους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καταβολές του μονογονεϊκού επιδόματος από τον ΕΔΟΕΑΠ θα πραγματοποιούνται κάθε εξάμηνο, δηλαδή τον Ιούνιο και το Δεκέμβριο.

Πηγή: ethnos.gr

Το μεγάλο λάθος για το επίδομα παιδιού! Διαβάστε εδώ:

Επίδομα παιδιού 2019: Μεγάλη προσοχή - Το λάθος στις αιτήσεις που πρέπει να διορθωθεί!

Έσκασε έκτακτο επίδομα! Βαθιά ανάσα για τους άνεργους!

Ένα έκτακτο επίδομα θα μπορούν να πάρουν οι άνεργοι από τον ΟΑΕΔ, δίνοντάς τους μία βαθιά ανάσα!

Ποιοι θα το πάρουν;

Ειδικό βοήθημα - επίδομα ύψους 208 ευρώ δικαιούνται μια σειρά ανέργων του ΟΑΕΔ. Ειδικότερα οι ασφαλισμένοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που παραμένουν άνεργοι κατά την ημερομηνία καταβολής του βοηθήματος, εφόσον παρέμειναν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ), δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα. Διαβάστε ακόμα για το επίδομα ενοικίου: Αναδρομικά για χιλιάδες δικαιούχους! Πώς θα τα πάρετε;

Προϋποθέσεις

Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος, όπως μεταδίδει το aftodioikisi.gr, οι ασφαλισμένοι απαιτείται:

να παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας

το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος. Για το έτος 2018 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.445,34 €.

να μην υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.λπ).

Οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρονίως ανέργων δεν μπορούν να λάβουν το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης. Δείτε επίσης ποιοι θα πάρουν επίδομα 360 ευρώ!

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr