Χαμός από την κακοκαιρία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού της ΕΜΑΚ - Άνθρωποι έχουν ανέβει σε ταράτσα σπιτιού!

Τραγικές στιγμές!

Χαμός από την κακοκαιρία: Επιχείρηση απεγκλωβισμού της ΕΜΑΚ - Άνθρωποι έχουν ανέβει σε ταράτσα σπιτιού!

Η κακοκαιρία που «χτυπάει» τη χώρα έχει προκαλέσει προβλήματα και εγκλωβισμούς ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους.

Επικίνδυνες καταστάσεις. Διαβάστε παρακάτω...

Μεγάλη επιχείρηση από πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ έχει στηθεί στην περιοχή της Παχιάς Άμμου, Λασιθιου, όπου έχουν εγκλωβιστεί 4 άτομα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr τα άτομα έχουν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους, όπου πλέον η στάθμη του νερού, περιμετρικά έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».

Σάκης Αρναούτογλου: Έκτακτο δελτίο καιρού! Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία;

Καιρός σήμερα: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι! Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα!

Ακραία καιρικά φαινόμενα θα κάνουν την εμφάνισή τους και ο καιρός σήμερα θα είναι πιο άσχημος από ποτέ! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι θα "χτυπήσουν" τη χώρα!

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ηπειρο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους και κατά διαστήματα ισχυρές, οι οποίες πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές- νοτιοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-7 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Σκόνη στην ατμόσφαιρα σήμερα! Διαβάστε εδώ:

Δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε σήμερα από τη σκόνη! Έρχονται καταιγίδες με λάσπη!

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του νοτίου Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο κατά τόπους μέχρι το απόγευμα θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα εξασθενήσουν το βράδυ.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων, στην Κρήτη από τις πρώτες απογευματινές ώρες και στις Κυκλάδες το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ραγδαία επειδίνωση! Καταιγίδες θα «χτυπήσουν» όλη τη χώρα!

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

α. σήμερα Παρασκευή (05-04-2019) από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας και των Παξών) και τη δυτική Πελοπόννησο και από το βράδυ την υπόλοιπη Πελοπόννησο και την Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της νύχτας την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες.

β. αύριο Σάββατο (06-04-2019) την κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τη Θεσσαλία, τις βόρειες Σποράδες, μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και την Κρήτη και από νωρίς το απόγευμα τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τη Χίο και νοτιότερα.

γ. Την Κυριακή (07-04-2019) μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Νοτιοανατολικοί άνεμοι που η έντασή τους, σήμερα Παρασκευή (05-04-19) στο νότιο Ιόνιο και αύριο Σάββατο (06-04-19) στις κεντρικές και τις νότιες περιοχές της ανατολικής χώρας, θα φτάνει τα 8 και πρόσκαιρα στα νότια τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα (08-04-2019) προβλέπεται νέα μεταβολή του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας μας, όπου κυρίως το Σάββατο 06/04 θα καταγραφούν σημαντικές συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται φαινόμενα να έχουν χαρακτήρα λασποβροχής. Η κίνηση της σκόνης και οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα, παρουσιάζονται στο επόμενο βίντεο.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στους δρόμους λόγω των έντονων φαινομένων.

Δευτέρα 08-04-2019 και Τρίτη 09-04-2019

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς πρόσκαιρα να είναι τοπικά ισχυρές στα δυτικά, τα βόρεια, τα
νησιά του ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία βελτίωση την Τρίτη.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στα νοτιά 7 μποφόρ που την Τρίτη θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση.

Τέταρτη 10-04-2019

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο.

Διαβάστε περισσότερα κοινωνικά θέματα στο Youweekly.gr