Νέο έκτακτο δελτίο καιρού! Πότε χτυπά το νέο κύμα κακοκαιρίας...

Μεγάλη προσοχή αν μένετε σε συγκεκριμένες περιοχές!

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού! Πότε χτυπά το νέο κύμα κακοκαιρίας...

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη την επικράτεια!

Η έντονη αστάθεια και τα κατά τόπους ισχυρότατα φαινόμενα θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της Δευτέρας και θα συνεχιστούν στην ίδια ένταση την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη αναμένεται σταδιακά να υποχωρήσουν, αναφέρει η ΕΜΥ σε σχετική της ανακοίνωση. Διαβάστε παρακάτω...

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής, η πόλη της Αθήνας και η Κρήτη.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ιδιαίτερα άστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός έως και την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, καθώς διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρας μας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ριπαίους ανέμους. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες βροχόπτωσης ανά ημέρα.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα εντοπίζονται μόνο σε ηπειρωτικά τμήματα ως είθισται την άνοιξη, αλλά αναμένεται να επηρεάσουν και αρκετές νησιωτικές περιοχές. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Αυτό το έχετε δει; Καιρός Πάσχα: Ο Τάσος Αρνιακός μας αποκαλύπτει πως θα σουβλίσουμε! Με ήλιο, βροχή ή κρύο;

Δελτίο καιρού για την Τρίτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια και τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 19 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ανατροπή στον καιρό του Πάσχα! Πώς θα σουβλίσουμε το αρνί;

Εδώ και μέρες τα προγνωστικά μοντέλα καιρού δίνουν τα πρώτα στοιχεία για τον καιρό του Πάσχα, πλην όμως οι αλλαγές από μέρα σε μέρα είναι πολλές και σημαντικές και μια τέτοια εμφανίζουν σήμερα...

Μια αλλαγή που στα πρωινά τρεξίματα του GFS θέλει την τάση του καιρού να διατηρείται θετική κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά να χαλάει από το Μεγάλο Σάββατο και κυρίως την Κυριακή του Πάσχα σ' ένα μεγάλο τμήμα της χώρας.

Οπως μπορείτε να δείτε καθαρά στο τρέξιμο του καιρικού μοντέλου, στον χάρτη που ακολουθεί, παρατηρείται η εμφάνιση βαρομετρικού χαμηλού που συνοδεύεται από βροχές σε ένα μεγάλο μέρος της δυτικής Ελλάδας, αλλά και της βόρειας χώρας, την Κυριακή του Πάσχα:

Καιρός: Έρχεται νέα κακοκαιρία! Με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους ξεκινάει η εβδομάδα!

Επαναλαμβάνουμε, πάντως, πως τα στοιχεία θα παρουσιάζουν σχεδόν καθημερινά αλλαγές, και περί τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο οριστικά.

Σε σχέση, πάντως με τις θερμοκρασίες, δεν παρατηρείται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή και από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας, ο υδράργυρος θα ανεβεί αισθητά φτάνοντας σε πολλές περιοχές και τους 26-27 βαθμούς.