Θρήνος για την Παναγία των Παρισίων! Όλα τα βίντεο και οι σπαρακτικές εικόνες!

Ανυπολόγιστη καταστροφή....

Θρήνος για την Παναγία των Παρισίων! Όλα τα βίντεο και οι σπαρακτικές εικόνες!

Σοκ προκαλούν σε ολόκληρο τον κόσμο οι εικόνες από την ανείπωτη καταστροφή σε ένα από τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς: Η Παναγία των Παρισίων, η «Νotre Dame» έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ξεκίνησε από ατύχημα, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, ενώ αυτή την ώρα καταβάλλεται προσπάθεια για να περισωθούν έργα τέχνης μέσα από τον Ιστορικό ναό. Διαβάστε παρακάτω....

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που βρίσκεται αυτή την ώρα στον τόπο της καταστροφής, δήλωσε ότι μαζί με την Παναγία των Παρισίων «καίγεται και ένα κομμάτι από μας».

Πάνω από 400 πυροσβέστες στη μάχη με τη φωτιά - Εκκενώθηκε η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό


Πάνω από 400 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να προσπαθήσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Εκκένωσαν επίσης την περιοχή γύρω από τον καθεδρικό, στο Ιλ ντε λα Σιτέ, μια νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Λοράν Νουνέζ, που βρισκόταν στο σημείο, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. «Είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουμε ποια ήταν τα αίτια της πυρκαγιάς», πρόσθεσε. Το τηλεοπτικό κανάλι France2 μετέδωσε ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει το συμβάν ως ατύχημα.

«Όλα καταρρέουν», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας ενώ η πυρκαγιά συνέχιζε το καταστροφικό έργο της.

Ο γοτθικός καθεδρικός του 12ου αιώνα έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Φημίζεται για τα πολλά πέτρινα, ανάγλυφα γκαργκόιλ, τα εντυπωσιακά παράθυρα βιτρό και τις επίστεγες αντηρίδες που συγκρατούν τους τοίχους τους.

«Υπάρχουν πολλά έργα τέχνης μέσα... Είναι πραγματική τραγωδία» είπε η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο σημείο.

Στον καθεδρικό γίνονταν εργασίες συντήρησης, σε ορισμένα τμήματά του υπήρχαν σκαλωσιές ενώ τα ορειχάλκινα αγάλματα είχαν απομακρυνθεί την περασμένη εβδομάδα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε, νωρίτερα, «Δράστε άμεσα».

Δείτε σε βίντεο live μετάδοση από το σημείο:

Τα βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου:

Η στιγμή που πέφτει το κωδωνοστάσιο:

Οι εικόνες σοκ που κάνουν τον γύρο του κόσμου:

Φωτογραφία από την Παναγιά των Παρισίων που φλέγεται
Φωτογραφία από την Παναγιά των Παρισίων που φλέγεται
Φωτογραφία από την Παναγιά των Παρισίων που φλέγεται
Φωτογραφία από την Παναγιά των Παρισίων που φλέγεται
Φωτογραφία από την Παναγιά των Παρισίων που φλέγεται
Φωτογραφία από την Παναγιά των Παρισίων που φλέγεται

Η ιστορία της Παναγίας των Παρισίων

Η Παναγία των Παρισίων, γνωστή και ως Νοτρ Νταμ ντε Παρί ή απλούστερα Νοτρ Νταμ, είναι ο μητροπολιτικός Ρωμαιοκαθολικός ναός της πόλης του Παρισιού και αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του λεγόμενου οξυκόρυφου ή γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Σιτε ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η κατασκευή του άρχισε το 1163 και τον θεμέλιο λίθο έθεσε ο Πάπας Αλέξανδρος Γ΄ και ο Βασιλεύς Λουδοβίκος Ζ΄ της Γαλλίας. Ο Ναός αποπερατώθηκε περί τα μέσα του 13ου αιώνα. Το 1699 υπέστη ακρωτηριάσεις, με το δικαιολογητικό της επισκευής του.

Τα πλέον άξια ιδιαίτερης προσοχής σημεία, που προκαλούν το θαυμασμό της αρχιτεκτονικής του ναού, είναι η υπέροχη πύλη με τον υπεράνω αυτής τεράστιο ρόδακα και τις δύο εκατέρωθεν αυτής πύλες, τα περίφημα γλυπτά, τα δύο κωδωνοστάσια ύψους 68 μ. καθώς και ο εσωτερικός διάκοσμος με τα έξοχης υαλογραφικής τέχνης (βιτρώ) παράθυρα.

Στις 2 Δεκεμβρίου 1804 στο Ναό αυτό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Α΄ Βοναπάρτης.

Με κέντρο δράσης το ναό αυτόν συνέγραψε ο Βικτόρ Ουγκώ το γνωστό κλασσικό πλέον μυθιστόρημα με το τίτλο Παναγία των Παρισίων.

Οι μαρτυρίες που συγκλονίζουν - «Είναι σαν την 11η Σεπτεμβρίου του Παρισιού!»

Συγκλονισμένοι οι τουρίστες, που είδαν μπροστά στα μάτια τους να καίγεται η εμβληματική εκκλησία της γαλλικής πρωτεύουσας, η ιστορική Παναγία των Παρισίων.

"Ανθρωποι ούρλιαζαν και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν" είπε Αμερικανός τουρίστας στην γαλλική τηλεόραση. "Βλέπαμε την φωτιά να εξαπλώνεται με διαμονισμένη ταχύτητα"

"Η οροφή της Παναγίας των Παρισίων μόλις κατέρρευσε. Φρίκη! Καλό κουράγιο Παρίσι!"


"Η ψυχή της Γαλλίας καίγεται. Μια φωτιά κάνει στάχτη 800 χρόνια ιστορίας. Απίστευτα γελοίο" είναι μόνο μερικά από τα λόγια τους!

"Η εικόνα αυτή θα καρφωθεί για πάντα στο μυαλό μου. Είναι τραγικό".

"Δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που βλέπω. Σοκαρισμένος!"

"Θεέ μου. Είναι σαν την 11η Σεπτεμβρίου του Παρισιού" αναφέρουν άλλοι! Αξιοσημείωτο είναι, ότι το εν λόγω γεγονός είναι ΝΟ1 Trending στο twitter!

Τι είχαμε γράψει νωρίτερα στο Youweekly.gr για το γεγονός

Φωτιά ξέσπασε στον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων, στο Παρίσι.

Ενα πυκνό σύννεφο καπνού υψώνεται από το κτίριο. Η φωτιά φαίνεται να έχει ξεσπάσει στο επάνω μέρος της Παναγίας των Παρισίων, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε από τις εργασίες που γίνονται στην Παναγία των Παρισίων.