Έκτακτο: Εκκενώνεται τώρα η Ακρόπολη!

Τι συνέβη;

Έκτακτο: Εκκενώνεται τώρα η Ακρόπολη!

Αυτή τη στιγμή δόθηκε η εντολή για να εκκενωθεί η Ακρόπολη!

Οι Αρχές ενημέρωσαν τους τουρίστες για να απομακρυνθούν! Διαβάστε παρακάτω...

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου, οι τουρίστες που ήταν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το χώρο, λόγω της βροχόπτωσης, που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή και για προληπτικούς λόγους, όπως ειπώθηκε, μετά το χθεσινό περιστατικό με τον κεραυνό, που έπεσε στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο.

Το αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες τουρίστες να χάσουν την περιήγηση και την ξενάγηση στην Ακρόπολη, προκαλώντας προβλήματα στα οργανωμένα γκρουπ, που είχαν για σήμερα τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Επίσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Γιώργος Μαυρικόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση των τριών αλεξικέραυνων της Ακρόπολης, εκτιμώντας ότι ο χώρος πρέπει να μείνει κλειστός μέχρι να ελεγχθεί η κατάσταση του αλεξικέραυνου στο Ερέχθειο.

Προφανώς, οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να γίνουν για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στην Ακρόπολη καλύπτουν την ασφάλεια των επισκεπτών ή αν πρέπει να τοποθετηθούν νέα συστήματα ασφαλείας.

Πηγή: tornosnews.gr

Απίστευτο! Και νέα ανακοίνωση για τα ακραία καιρικά φαινόμενα!

Κεραυνοί Ακρόπολη: Η εικόνα σοκ με τις πληγές στο σώμα της αρχαιοφύλακα!

Σοκάρει η εικόνα από την αρχαιοφύλακα, που τραυματίστηκε στην Ακρόπολη!

Η μία από τις δύο τραυματίες – υπάλληλος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, που χτυπήθηκε από τον κεραυνό μίλησε από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, στον Βαγγέλη Γκούμα και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.

«Ήμουν στα εκδοτήρια. Με χτύπησε μια λάμψη και με έριξε κάτω. Πώς βγήκα δεν ξέρω… Και δεν είναι ελαφρά τραύματα αυτά» περιέγραψε η 52χρονη, η οποία προσλήφθηκε με 8μηνη σύμβαση.

Όπως μετέδωσε ο Βαγγέλης Γκούμας και βλέπετε στο ρεπορτάζ η γυναίκα έχει τραύματα στα χέρια, στην πλάτη και σχεδόν σε όλο της το σώμα.

undefined

Η δεύτερη αρχαιοφύλακας, η 24χρονη που τραυματίστηκε, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Οι δηλώσεις των τραυματιών

«Ξαφνικά χτύπησε ο κεραυνός. Χτύπησε πάνω σε έναν μεγάλο βράχο. Ακούσαμε ένα εκκωφαντικό θόρυβο, προσπαθήσαμε να καλυφτούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια από τον βράχο και μας χτύπησαν. Κοίταξα γύρω μου και είδα μία κοπέλα που φώναξε, κεραυνός. Τρέξαμε κοντά της και περιμέναμε το ασθενοφόρο. Είχε πέσει στο έδαφος και προσπαθούσε να σηκωθεί. Είχε αίματα παντού πάνω της και είχαν καεί τα μαλλιά της», είπαν χαρακτηριστικά οι δύο τουρίστες στις πρώτες τους δηλώσεις.