Σεισμός 6,1 Ρίχτερ: Σκόρπισε τον θάνατο!

Τουλάχιστον 8 νεκροί!

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ: Σκόρπισε τον θάνατο!

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον σεισμό μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νήσο Λουζόν των Φιλιππίνων σήμερα.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για το ενδεχόμενο δεκάδες άνθρωποι να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια ενός εμπορικού κέντρου που κατέρρευσε. Διαβάστε παρακάτω...

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή 60 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας Μανίλα κι είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες και να προκληθούν ζημιές σε κτίρια και άλλες υποδομές.

Η επαρχία Παμπάνγκα επλήγη περισσότερο. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και περί τους 20 τραυματίστηκαν, είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Reuters, η κυβερνήτης της επαρχίας Λίλια Πινέντα, επικαλούμενη πληροφορίες από αξιωματούχους των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών.

Διασώστες χρησιμοποιούν βαρύ εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά επιχειρώντας να φθάσουν στους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί στα χαλάσματα, μετά την κατάρρευση του τετραώροφου κτιρίου, πάνω στο σούπερ μάρκετ, που βρισκόταν στο ισόγειο, περιέγραψε η κυβερνήτης.

«Μπορούμε να τους ακούσουμε να κλαίνε από τους πόνους» αφηγήθηκε η αξιωματούχος.

Έκτακτο: Σεισμός μεγέθους 6,1 Ρίχτερ!

Ο σεισμός, το επίκεντρο του οποίου εντοπίστηκε 60 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανίλα σε βάθος 40 χιλιομέτρων, έγινε αισθητός, σύμφωνα με το Reuters, στην κύρια επιχειρηματική συνοικία της πρωτεύουσας Μανίλα.

Ο σεισμός στις Φιλιππίνες σημειώθηκε στις 17:11 τοπική ώρα (12:11 ώρα Ελλάδος).

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές, ενώ εκκενώθηκαν γραφεία στη Μανίλα.

Θρήνος στην Αργολίδα: Νεκρός 15 χρονος!

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τη νύχτα της Κυριακής (21/4) στην Αργολίδα, καθώς ένας νεαρός μόλις 15 ετών «έφυγε» από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας...

ο νεαρός ο οποίος βρισκόταν πάνω σε μηχανάκι μαζί με συνομήλικό του «καρφώθηκε» σε μάντρα με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στο φρικτό τροχαίο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr το τροχαίο δυστύχημα βύθισε στη θλίψη την οικογένεια, αλλά και τους κατοίκους καθώς και τα δυο παιδιά ήταν γνωστά στην ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό περιστατικό το οποίο προστίθεται στη μακρά λίστα με τα θύματα των τροχαίων που έχουν σημειωθεί στη Αργολίδα.

Καταληκτικά, να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο τροχαίο έρχεται λίγες μέρες μετά από δυστύχημα στο Ναύπλιο που είχε στοιχίσει τη ζωή μιας 20χρονης κοπέλας.