Πάσχα 2019: "Μπάχαλο" με τον Άγιο Φως! Τι συμβαίνει με την μεταφορά του;

Απίστευτο παρασκήνιο!

Πάσχα 2019:

Μπάχαλο συμβαίνει με το Άγιο Φως φέτος το Πάσχα και την μεταφορά του από τα Ιεροσόλυμα! Τι συμβαίνει όμως;

Απίστευτη προχειρότητα, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το πρόγραμμα για την έλευση και ακολούθως τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε όλη την Ελλάδα, επέδειξαν οι οργανωτές από το υπουργείο Εξωτερικών. Διαβάστε παρακάτω...

Το Αγιο Φως φέτος θα φτάσει στην Ελλάδα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, αντί για το «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα μεταφερθεί με ιδιωτικό ελικόπτερο, προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδεύσει με 14 πτήσεις της Aegean σε όλη τη χώρα.

Η αλλαγή έγινε ξαφνικά το πρωί και είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος ταξίδευσε στα Ιεροσόλυμα, δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει γιατί άλλαξε το πρόγραμμα, ενώ, εξαιτίας της αλλαγής αυτής, δεν επιβιβάσθηκε στο αεροσκάφος ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος. Αν το έπραττε, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, τότε θα νομιμοποιούσε με την παρουσία του και ενδεχόμενες άλλες αλλαγές στο πρόγραμμα μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός.

Πάντως, αυτό που τόνιζαν οι ίδιες πηγές, είναι ότι η αλλαγή στο πρόγραμμα επιφέρει καθυστέρηση στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στις μητροπόλεις της υπόλοιπης Ελλάδας, αφού η καθυστέρηση που συνεπάγεται η μεταφορά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετακυλίεται και στο υπόλοιπο πρόγραμμα.

«Σε κάποιες εκκλησίες είναι πιθανό να μην φθάσει εγκαίρως» έλεγαν χαρακτηριστικά, το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ επισήμαιναν ότι η ξαφνική αλλαγή στο πρόγραμμα δείχνει ανεξήγητο οργανωτικό μπάχαλο, τη στιγμή μάλιστα που πιστοί είχαν ναυλώσει πούλμαν για το αεροδρόμιο της Αθήνας, ώστε να είναι παρόντες στην υποδοχή του Αγίου Φωτός και την απόδοση τιμών αρχηγού κράτους, όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Τελικά, το κυβερνητικό αεροσκάφος με την ελληνική αποστολή που μεταφέρει το Άγιο Φως αναχώρησε στις 18:10, με καθυστέρηση μεγαλύτερη της μίας ώρας, από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με προορισμό την Αθήνα. Η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, περίπου στις 8 το βράδυ, με τιμές αρχηγού κράτους.


Στη συνέχεια το 'Αγιο Φως θα μεταφερθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με ιδιωτικό ελικόπτερο, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Την αντιπροσωπεία αποτελούν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος και για θέματα εκκλησιαστικής διπλωματίας, Μάρκος Μπόλαρης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός. Στην αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Γιάννης Καραγιάννης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Θανάσης Μπούρας.

Πηγή: protothema.gr

Χίος: Ο «ιπτάμενος» παπάς έκανε και πάλι το σόλο του και «έκλεψε» την παράσταση!

Για ακόμη μια φορά ο «ιπτάμενος» παπάς στη Χίο έκλεψε την παράσταση με το σόλο του στην πρώτη Ανάσταση φέτος το Πάσχα

Ο παπάς που έγινε γνωστός με τα δαφνόφυλλα στους πιστούς. Διαβάστε παρακάτω...

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα, σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα κουνήθηκαν οι πολυέλαιοι της εκκλησίας και οι πιστοί χτύπησαν τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου

Πάσχα 2019: Μεγάλη ανατροπή με το Άγιο Φως! Έκτακτη ανακοίνωση!

Μεγάλη ανατροπή με το Άγιο Φως και την άφιξη του στην Αθήνα για το Πάσχα 2019.

Το αεροσκάφος, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ στις 16.45.

Το αεροσκάφος με το Άγιο Φως θα έχει προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και όχι στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η άφιξη του θα γίνει στις 18.30. όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή υποδοχής του με τιμές αρχηγού κράτους από άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

undefined

Πώς θα φτάσει σε όλη τη χώρα το Άγιο Φως;

Μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο, θα κατευθυνθούν σε Αιγαίο, Ιόνιο και Κεντρική Ελλάδα. Συγκεκριμένα σε Ιωάννινα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Σάμο, Μύκονο και Λάρισα.

undefined

Τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων, θα πραγματοποιηθούν ως:

Αθήνα – Ιωάννινα (ATH – ΙΟΑ) 19:00 – 20:00
Ιωάννινα – Κεφαλλονιά (ΙΟΑ – EFL) 20:10 – 20:45
Κεφαλλονιά – Ζάκυνθος (EFL – ZTH) 20:55 – 21:15
Ζάκυνθος – Αθήνα (ZTH – ATH) 21:25 – 22:05
Αθήνα – Σάμος (ATH-SMI) 19:00 – 19:50
Σάμος – Μύκονος (SMI – JMK) 20:00 – 20:30
Μύκονος – Αθήνα (JMK – ATH ) 20:40 – 21:10
Αθήνα – Λάρισα (ATH-LRA) 19:00 – 19:50
Λάρισα – Αθήνα (LRA – ATH) 20:00 – 20:40

Παράλληλα,, θα γίνει και με τις 8 προγραμματισμένες πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Λήμνο και Χίο:

OA 360 Αθήνα 19:45 Σαντορίνη 20:30
OA 254 Αθήνα 21:00 Μυτιλήνη 21:50
ΟΑ 126 Αθήνα 19:20 Θεσσαλονίκη 20:15
Α3 214 Αθήνα 19:05 Ρόδος 20:05
OA 146 Αθήνα 20:00 Αλεξανδρούπολη 21:00
ΟΑ 320 Αθήνα 19:20 Ηράκλειο 20:10
ΟΑ 266 Αθήνα 18:55 Λήμνος 19:45
ΟΑ 274 Αθήνα 19:20 Χίος 20:05

Καιρός Πάσχα: Έκτακτο από τον Σάκη Αρναούτογλου - Μπόρες και καταιγίδες! Πού θα βρέξει την Ανάσταση;

Έκτακτη ενημέρωση από τον Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό με βροχές και καταιγίδες το Μεγάλο Σάββατο! Πού θα βρέξει το βράδυ της Ανάστασης;

Ο μετεωρολόγος προειδοποιεί! Διαβάστε παρακάτω...

Ο Σάκης Αρνατούτογλου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook, γράφοντας: Σε ποιες περιοχές και ποιες ώρες είναι μεγαλύτερη η πιθανότητα για ένα πέρασμα από κάποια μπόρα ή καταιγίδα το Μ. Σάββατο αλλά και κατά τη διάρκεια της Ανάστασης?

Φίλες και φίλοι!
Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα διατηρηθούν σήμερα Μ. Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα και μόνο μετά το μεσημέρι θα υπάρξει αραιή συννεφιά κυρίως στα δυτικά και ηπειρωτικά. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το Μεγάλο Σάββατο θα πρέπει έχουμε ένα πέρασμα απο μπόρες και τοπικές καταιγίδες προς το μεσημέρι και μέτά κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ενώ κατά τη διάρκεια της Ανάστασης η πιθανότητα ο καιρός να είναι άστατος είναι μεγαλύτερη για την ανατολική Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θράκης.

Κάντε κλικ στους χάρτες για μεγέθυνση και διαβάστε σας παρακαλώ προσεκτικά την επεξήγηση στο κάτω μέρος.
Πολύ καλός και κατά τόπους αρκετά ζεστός θα παραμείνει ο καιρός και την Κυριακη του Πάσχα με μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες προς το μεσημέρι όμως και μετά στα ορεινά και βόρεια μόνο τμήματα της Θράκης
Για ότι νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση και το πρωί του Μ. Σαββάτου μέσα απο την σελίδα μου στο facebook εδώ https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση με Υγεία σε όλες και σε όλους!
Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με έμφαση στην Κλιματική Αλλαγή - ΚΙΝΑΛ