Σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τρόμος για τους κατοίκους!

Σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη! Πόσα Ρίχτερ ήταν;
Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τη νύχτα νότια των Χανίων.

Ο σεισμός έγινε στις 03:28 μετά τα μεσάνυχτα και το επίκεντρο του ήταν στην θαλάσσια περιοχή 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας Σφακίων.

Ο σεισμός από την Κρήτη

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Έκτακτο! Σεισμός 3,3 ρίχτερ!

Σεισμός μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε στη Σικελία.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός σημειώθηκε μόλις 31 χιλιόμετρα από την Έννα, και έγινε αισθητός και στο Παλέρμο

Έκτακτο: Σεισμός στα Ιωάννινα!

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:29 τα ξημερώματα στην περιοχή των Ιωαννίνων, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους της πόλης της Ηπείρου, κυρίως λόγω της ώρας που εκδηλώθηκε το φυσικό φαινόμενο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 16,1 χιλιόμετρα.

Σεισμός στα Ιωάννινα!

Απίστευτο: Σεισμός 7,2 ρίχτερ "χτύπησε" την...

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Παπούα Νέα Γουινέα, γνωστοποίησε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού εντοπίστηκε στα 35 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bulolo και στα 63 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Lae, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 141 χιλιόμετρα.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

Μια σεισμική δόνηση 7 βαθμών είχε πλήξει τη χώρα τον Οκτώβριο, με το εστιακό βάθος να είναι μικρότερο των 40 χιλιομέτρων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν εκδώσει τότε επείγουσες προειδοποιήσεις για τσουνάμι. Η χώρα προσπαθούσε ακόμη την εποχή εκείνη να συνέλθει από τον σεισμό 7,5 βαθμών στα τέλη του Φεβρουαρίου του 2018, που άφησε πίσω πάνω από εκατό νεκρούς και απέκοψε πολλά χωριά από τον κόσμο.

Έκτακτο σεισμός: Ταρακουνήθηκε η Δημητσάνα!

Σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

σημειώθηκε κοντά στη Δημητσάνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθοςτης δόνησης υπολογίζεται στα 5χλμ, ενώ το επίκεντροεντοπίζεται 28χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Δημητσάνας.